Dordrecht, Netherlands

LIVEBLOG gesloten: Code rood in Dordrecht

Het KNMI heeft vanmorgen code rood afgegeven voor onder andere de regio Zuid-Holland. Het KNMI meldt windsnelheden van 110 tot 130 kilometer per uur. Heeft u foto's of filmpjes van de storm? Mail ze dan naar redactie@rtvdordrecht.nl
Jordy Nijenhuis | 18 januari 2018 16:37 | Aangepast op 18 januari 2018 16:37
16:35 uur De Merwedelinelijn is weer open voor treinverkeer. De NS meldt dat er voorlopig nog geen treinen rijden door kapotte leidingen en bomen op het spoor. de NS zegt alles op alles te zetten het treinverkeer zo snel mogelijk weer op gang te krijgen, maar door de hoeveelheid schade kan het nog lang duren. Op Twitter bieden automobilisten uit de regio hun lege stoelen aan. Ook vanuit Dordrecht worden oproepen gedaan aan mensen die willen liften naar verschillende plekken in de regio. 

15.40 uur De zwaarste storm in jaren heeft de regio zo goed als verlaten. Met windsnelheden tot wel 143 kilometer per uur veroorzaakte de storm vele honderden stormschademeldingen. De laatste zware storm die we kennen was in 2012, de schade was ook toen fors. Inmiddels geldt landelijk code geel. Een overzicht van de storm zie je vanavond om 18.00 uur in het RTV Dordrecht nieuws. 

15.10 uur Het KNMI heeft bekend gemaakt van code rood naar code oranje te gaan. Het ergste is voorbij maar de brandweer adviseert met klem wel goed op te letten als je naar buiten gaat. Er zijn nog veel loshangende takken en zo nu en dan zijn er nog wat rukwinden. Vanmiddag is er een storing geweest bij de landelijke alarmcentrale waardoor 112 en 0900-8844 bellen soms onmogelijk was. De brandweer in Dordrecht heeft daarom voor onze regio twéé lijnen opengesteld. Persvoorlichter Jolanda Muntz van de Veiligheidsregio ZHZ meldt aan RTV Dordrecht dat er meer dan 275 stormschademeldingen zijn binnengekomen. 


De woningen aan het Keteldiep zijn voorlopig onbewoonbaar, voor de bewoners wordt tijdelijke opvang geregeld. Stichting Salvage staat de mensen bij voor de afhandeling van de schade met de verzekeraar. De brandweer heeft de huizen vrijgegeven aan de gemeente. 

13.40 uur
Het ergste van de storm hebben we gehad, de storm is afgezwakt naar windkracht 6. Burgemeester Wouter Kolff is onderweg naar de zwaar getroffen woningen aan de Haringvlietstraat. Bewoners worden opgevangen in woonzorgcentrum De Merwelanden. Dat laat de gemeente weten.

12.45 uur Op het Lunenburgplein worden uit voorzorg alle bomen omgezaagd. Enkele woningen zouden ontruimt zijn. De straten zijn daar afgezet. Aan de Groenendijk hangt een grote tak los in de boom, oppassen dus als je daar loopt. De storm is grotendeels gaan liggen.

Update gaat verder onder de video.


12.05 uur Een aantal tankstations langs de Rijksweg zijn gesloten omdat er veel materiaal rond waait. Ga je de weg op, zorg voor een volle tank. Rijkswaterstaat benadrukt niet de weg op te gaan. Er zijn veel file's. Op de N3 is er geen doorkomen aan.



11:30 uur De wind neemt langzaam af. Nu nog windstoten van 56 kilometer per uur. De Patersweg is gedeeltelijk afgesloten. Een bijna omgewaaide boom blokkeert de weg. Dordtenaren die naar Schiphol gaan hebben pech, Schiphol legt al het vliegverkeer stil.

11.05 uur NS Staakt landelijk al het treinverkeer in verband met de storm er rijden dus tot nader bericht GEEN treinen meer.



11.00 uur Arriva staakt het treinverkeer tussen Dordrecht en Geldermalsen in verband met de storm. Dat melden zij op Twitter.



10.55 uur Burgemeester Wouter Kolff adviseert inwoners niet naar buiten te gaan. "Blijf echt binnen al het kan en wees zeer alert als u toch naar buiten gaat"

De schepen in problemen op Hollandsch Diep hebben veilig de haven bereikt. Het KNRM blijft paraat.

De schade aan de Haringvlietstraat is groot. Zeker 8 woningen zijn een deel van hun dak kwijt.



10.40 uur Het KNRM is gealameerd voor schepen in de problemen op Hollands Diep.

De storm is uitzonderlijk zwaar. Op de Haringvlietstraat zijn complete daken van woningen gewaaid. Onbekend of er gewonden bij zijn.

Ook op de Oranjelaan is een boom omgevallen op auto's. Bewoners zeggen dat er voor de boom al een kapvergunning afgegeven was.

Aan de Lunenburgplein in Sterrenburg is zojuist ook een boom de weg op gewaaid.



10.20 uur Landelijke eenheid politie verzoekt alleen 112 te bellen bij acuut levensgevaar. Andere meldingen kunt u doen via 0900-8844 of bij de gemeente via 14078.

Op de Stationsweg is een boom de weg op gewaaid. De gemeente is bezig met het verwijderen van de boom.



10.10 uur: De veerpont bij Kop van 't Land tussen Dordrecht en Werkendam is door de storm uit de vaart genomen. De veerdienst zegt dat niet bekend is wanneer de pont weer gaat varen.

NS meldt dat er minder treinen rijden door Dordrecht in verband met Defecte treinen en een kapotte bovenleiding..



9.40 uur: Ook in Dordrecht waait het hard. Op de Oudendijk is een boom op de weg gewaaid. 1 persoon raakte daarbij gewond. Dat meldt de Politie op Twitter. Het lood van het pakhuis Rusland aan de Korte Engelenburgerkade waait los. Aan de Arentsburg waaide een compleet dak van een woning.

Meest gelezen

Nu wél mooi weer tijdens festival Brand Parkies in Dordrecht

Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 23 jul 2024 13:14

Fatbikebestuurder naar het ziekenhuis na ongeluk met auto

Redactie RTV Dordrecht | Joram Niese | 22 jul 2024 13:00

Bestelbus over de kop gevlogen op Galileïlaan in Dordrecht

Erik van Krimpen | Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 24 jul 2024 10:58

Lees ook

Boer Gijs uit Ridderkerk hoopt dat blauwtong zijn schapen niet treft

Het blauwtongvirus rukt op in Nederland, het aantal besmettingen onder vee is in minder dan een week...

Eigenaar zet winkelcentrum Sterrenburg in de etalage

Binnenkort zwaait iemand anders de scepter bij het Dordtse winkelcentrum Sterrenburg, dat door de hu...

Politie bezorgd over levensgevaarlijke situaties door drugslabs in woonwijken

De politie ziet het aantal levensgevaarlijke situaties rond drugslabs toenemen en maakt zich grote z...

Dordtenaar aangehouden wegens frauderen met kinderopvangtoeslag

Op woensdag 24 juli heeft de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst een man uit Dordrecht aangeho...

Man uit Hardinxveld-Giessendam veroordeeld voor anabole steroïden, harddrugs en witwassen

Witwassen en het illegaal bezitten van anabole steroïden en harddrugs. Drie delicten die allemaal op...

Lichaam vermist persoon aangetroffen bij Kop van 't Land

De politie heeft donderdagmiddag in de Nieuwe Merwede het lichaam aangetroffen van een man die sinds...