Dordrecht, Netherlands

Niet opgehaald afval grote kater na Big Rivers

Meeuwen doen zich te goed aan het achterlaten afval.
Muziekfestival Big Rivers wat afgelopen weekend in Dordrecht een topfeest is geweest, heeft een tegenvaller te verwerken gehad na de happening. De tienduizenden festivalgangers lieten zoveel afval achter op straat dat vuilnisbedrijf Netwerk het niet kon bijbenen. De binnenstad was, maandag, dinsdag en een deel van de woensdag, uitgerekend op de heetste dagen van het jaar, nog vervuild: het gras bij de Grote Kerk en straten lagen vol met lege bierblikjes, etensresten, flessen, plastic bekertjes, rollen wc papier en duizenden sigarettenpeuken. Daartussen meeuwen en duiven die vuilniszakken open pikten om etensresten te vinden.
Marjolein Vos | 20 juli 2022 17:30 | Aangepast op 20 juli 2022 17:30
Volgens de gemeente Dordrecht zijn de organisatoren van evenementen in de stad verantwoordelijk voor het schoon opleveren van het terrein na afloop. Dat was ook zo bij Big Rivers, dat Netwerk inschakelde voor die klus.  "De partij die hiervoor opdracht heeft gekregen, kampt met personeelstekort, waardoor het schoonmaken vertraging opliep", verklaart de gemeente Dordrecht.

Netwerk ontkende woensdag echter tegenover RTV Dordrecht dat personeelstekort ten grondslag ligt aan de problemen die ontstonden. Maar het bedrijf gaat verder inhoudelijk niet reageren. ,,We  gaan eerst in gesprek met Big Rivers", aldus Netwerk, dat woensdagochtend  alles op alles zette. Zelfs kantoorpersoneel werd de straat opgestuurd om het achtergelaten afval in vuilniszakken te doen op de Spuiboulevard, waar tijdens het feest een van de grootste podia was. 

Festivaldirecteur Liselotte Gatzen van Big Rivers is blij dat de stad woensdagmiddag uiteindelijk weer schoon was. Ze zei dat ze letterlijk pijn in de buik heeft gehad vanwege al het afval op straat.  "Je schaamt je kapot", zei ze. "Je wil de binnenstad niet zolang opzadelen hiermee. Mensen waren er boos om. Dat begrijp ik. We hebben een heel mooi feest neergezet, maar ons evenement brengt een enorme bak afval de stad in."
De gemeente gaat in gesprek met de organisatie om te voorkomen dat het volgend jaar met de afvalinzameling bij het festival weer mis gaat.  

Lees meer over:

Big Rivers|

Lees ook

Oud en Nieuw op TV Dordrecht

Op oud- en nieuwjaarsdag blikken we op TV Dordrecht terug op 2023, met een uitgebreid jaaroverzicht ...

Terugblikken op 2023: drie dagen Big Rivers

De laatste dagen van dit jaar zijn aangebroken en dat betekent traditiegetrouw terugblikken op alles...

Meezingfestijn aMeezing afgelast vanwege storm

Weer geen aMeezing. Donderdagavond zou het projectkoor in de circustent van Royal hun afgelaste optr...

Alternatieve aMeezing bij Circus Royal

Wat normaal één van de hoogtepunten is van het Big Rivers Festival, moest deze zomer vanwege extreme...

Eilandleven: Big Rivers 2023 en ‘doorkijkje’

Deze donderdag in 'Eilandleven’ het optreden van het Dylan Vos Quartet tijdens Big Rivers 2023 en ee...

Eilandleven: Big Rivers 2023, Car Classic en de Open Monumentendagen

Deze donderdag hebben we een overvolle uitzending van 'Eilandleven’, met een voorbeschouwing op de C...