Dordrecht, Netherlands

Nieuw kunstprogramma op TV Dordrecht

Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe kunstprogramma Art & Dordt. In Art & Dordt zijn verschillende Dordtse kunstenaars te gast in Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum. Terwijl de kunstenaars over hun werk vertellen, bereidt chef-kok Jack Klous voor elke gast een uniek gerecht.
Peter Tromp | 19 september 2017 11:01 | Aangepast op 19 september 2017 11:01
Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe kunstprogramma Art & Dordt. In Art & Dordt zijn verschillende Dordtse kunstenaars te gast in Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum. Terwijl de kunstenaars over hun werk vertellen, bereidt chef-kok Jack Klous voor elke gast een uniek gerecht. De gast van de eerste aflevering van Art & Dordt is Sjane de Haan. Sjane schildert vooral landschappen en Dordtse stadsgezichten. Kenmerkend is het gebruik van veel kleur en het weglaten van details, waardoor haar werk bijna abstract wordt. Een bijzonder project van Sjane is 'Dordt in rood', een serie stadsgezichten van Dordrecht uitgevoerd in rood tinten. In de uitzending is Sjane ook in haar atelier aan het werk te zien.

Art & Dordt bestaat vooralsnog uit zes afleveringen. Naast Sjane de Haan zijn verder te gast: schilder en stadskunstenaar Ton Kraayeveld, illustrator en fotograaf Mignon Nusteling, schrijver Kees Klok, etser en tekenaar Wim van Broekhoven en singer/songwriter Britt Pols, alias PollyAnna.

De presentatie van Art & Dordt wordt afwisselend verzorgd door Marianne Gravendeel en Gertjan Kleinpaste. Marianne is een bekende in het Dordtse kunstcircuit. Ze schildert zelf en ze heeft jarenlang lesgegeven als kunstdocent aan het da Vinci College. Marianne ziet het als een uitdaging om haar kennis en liefde voor kunst aan een groter publiek over te dragen. Gertjan is werkzaam als trainer, adviseur en debatleider. In al zijn activiteiten is hij op zoek naar verbinding in de Dordtse samenleving.

Art & Dordt wordt geproduceerd door Mootiv Media and More. Dit Dordtse mediabedrijf maakte voor RTV Dordrecht eerder de talkshow Dordtse Koppen. Art & Dordt is de komende zes weken op dinsdag te zien bij TV Dordrecht, direct na het Nieuws van 18.00 uur.

Lees ook

Rondje verkiezingen in Dordrecht

Het is woensdag 15 maart, en dus is het na weken van debatten aanhoren en campagnespotjes kijken tij...

WOZ-waarde van Rodney’s huis stijgt met 60 duizend euro: ‘Te gek voor woorden’

Dordtenaar Rodney Roubos is erg geschrokken van de flink gestegen WOZ-waarde van zijn huis. In totaa...

Partijen over samenwerking met BBB: verkennende gesprekken gestart

De BBB boekte vorige week bij de verkiezingen een monsterzege; de partij kwam in iedere provincie al...

Robert en Heather ontvangen Johan de Wittspeld voor geven reanimatiecursussen

Ze dachten dat ze een een reanimatietraining aan raads- en commissieleden zouden geven, maar het ei...

Zondag in Op Pad met Ad: Pizzabakker Ercole Gaetano stopt ermee

Presentator Ad van den Herik heeft in een nieuwe aflevering van het programma 'Op Pad Met Ad' deze z...

Dordtse kerken delen bloemen uit met Pasen

Op 9 en 10 april wordt in de kerk stilgestaan bij de dood en de opstanding van Jezus. In navolging v...