Dordrecht, Netherlands

Nieuw kunstprogramma op TV Dordrecht

Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe kunstprogramma Art & Dordt. In Art & Dordt zijn verschillende Dordtse kunstenaars te gast in Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum. Terwijl de kunstenaars over hun werk vertellen, bereidt chef-kok Jack Klous voor elke gast een uniek gerecht.
Peter Tromp | 19 september 2017 11:01 | Aangepast op 19 september 2017 11:01
Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe kunstprogramma Art & Dordt. In Art & Dordt zijn verschillende Dordtse kunstenaars te gast in Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum. Terwijl de kunstenaars over hun werk vertellen, bereidt chef-kok Jack Klous voor elke gast een uniek gerecht. De gast van de eerste aflevering van Art & Dordt is Sjane de Haan. Sjane schildert vooral landschappen en Dordtse stadsgezichten. Kenmerkend is het gebruik van veel kleur en het weglaten van details, waardoor haar werk bijna abstract wordt. Een bijzonder project van Sjane is 'Dordt in rood', een serie stadsgezichten van Dordrecht uitgevoerd in rood tinten. In de uitzending is Sjane ook in haar atelier aan het werk te zien.

Art & Dordt bestaat vooralsnog uit zes afleveringen. Naast Sjane de Haan zijn verder te gast: schilder en stadskunstenaar Ton Kraayeveld, illustrator en fotograaf Mignon Nusteling, schrijver Kees Klok, etser en tekenaar Wim van Broekhoven en singer/songwriter Britt Pols, alias PollyAnna.

De presentatie van Art & Dordt wordt afwisselend verzorgd door Marianne Gravendeel en Gertjan Kleinpaste. Marianne is een bekende in het Dordtse kunstcircuit. Ze schildert zelf en ze heeft jarenlang lesgegeven als kunstdocent aan het da Vinci College. Marianne ziet het als een uitdaging om haar kennis en liefde voor kunst aan een groter publiek over te dragen. Gertjan is werkzaam als trainer, adviseur en debatleider. In al zijn activiteiten is hij op zoek naar verbinding in de Dordtse samenleving.

Art & Dordt wordt geproduceerd door Mootiv Media and More. Dit Dordtse mediabedrijf maakte voor RTV Dordrecht eerder de talkshow Dordtse Koppen. Art & Dordt is de komende zes weken op dinsdag te zien bij TV Dordrecht, direct na het Nieuws van 18.00 uur.

Meest gelezen

Fietser omgekomen bij ongeluk op Oranjelaan

Marjolein Vos | 1 dec 2022 10:40

Lees ook

Aantal IC-bedden Albert Schweitzer ziekenhuis blijft onveranderd tot na lockdown

Hoewel het aantal opnames van coronapatiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis iets afvlakt, bli...

Dordrecht zet in op maatschappelijk betrokken ondernemen, dít bedrijf doet dat al

Met het actieprogramma 'Ondernemen met Impact' wil de gemeente Dordrecht ondernemers stimuleren zich...

Dominantie in het veld gaat wielrenster Lucinda Brand niet vervelen

Het jaar 2021 stond voor wielrenster Lucinda Brand in het teken van winnen. Heel veel winnen. De ene...

Gevonden! Dit is de nieuwe barista van Het Vogelnest

Het Vogelnest zocht de afgelopen weken hard naar een nieuwe barista. Julia Teekens - bekend van het ...

Gezocht: Muzikanten voor het ToBe Solistenconcours

Muzikanten uit de regio kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het ToBe Solistenconcours. De achtste ed...

Coronacijfers lopen ondanks lockdown toch weer op

Na een maand van dalende cijfers, stijgen ook in Dordrecht de besmettingen weer. Dat blijkt uit de d...