Dordrecht, Netherlands

Nieuw kunstprogramma op TV Dordrecht

Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe kunstprogramma Art & Dordt. In Art & Dordt zijn verschillende Dordtse kunstenaars te gast in Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum. Terwijl de kunstenaars over hun werk vertellen, bereidt chef-kok Jack Klous voor elke gast een uniek gerecht.
Peter Tromp | 19 september 2017 11:01 | Aangepast op 19 september 2017 11:01
Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe kunstprogramma Art & Dordt. In Art & Dordt zijn verschillende Dordtse kunstenaars te gast in Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum. Terwijl de kunstenaars over hun werk vertellen, bereidt chef-kok Jack Klous voor elke gast een uniek gerecht. De gast van de eerste aflevering van Art & Dordt is Sjane de Haan. Sjane schildert vooral landschappen en Dordtse stadsgezichten. Kenmerkend is het gebruik van veel kleur en het weglaten van details, waardoor haar werk bijna abstract wordt. Een bijzonder project van Sjane is 'Dordt in rood', een serie stadsgezichten van Dordrecht uitgevoerd in rood tinten. In de uitzending is Sjane ook in haar atelier aan het werk te zien.

Art & Dordt bestaat vooralsnog uit zes afleveringen. Naast Sjane de Haan zijn verder te gast: schilder en stadskunstenaar Ton Kraayeveld, illustrator en fotograaf Mignon Nusteling, schrijver Kees Klok, etser en tekenaar Wim van Broekhoven en singer/songwriter Britt Pols, alias PollyAnna.

De presentatie van Art & Dordt wordt afwisselend verzorgd door Marianne Gravendeel en Gertjan Kleinpaste. Marianne is een bekende in het Dordtse kunstcircuit. Ze schildert zelf en ze heeft jarenlang lesgegeven als kunstdocent aan het da Vinci College. Marianne ziet het als een uitdaging om haar kennis en liefde voor kunst aan een groter publiek over te dragen. Gertjan is werkzaam als trainer, adviseur en debatleider. In al zijn activiteiten is hij op zoek naar verbinding in de Dordtse samenleving.

Art & Dordt wordt geproduceerd door Mootiv Media and More. Dit Dordtse mediabedrijf maakte voor RTV Dordrecht eerder de talkshow Dordtse Koppen. Art & Dordt is de komende zes weken op dinsdag te zien bij TV Dordrecht, direct na het Nieuws van 18.00 uur.

Lees ook

Supporters FC Dordrecht: 'Trots dat we dit hebben mogen meemaken'

Natuurlijk, bij iedere FC Dordrecht-fan komt de uitschakeling in de play-offs hard aan. Al kunnen ve...

FC Dordrecht kan domper met veel moeite relativeren: 'Ongelofelijk seizoen'

De promotiedroom van FC Dordrecht is zaterdag op pijnlijke wijze uiteen gespat. De 0-1 nederlaag teg...

Seizoen FC Dordrecht eindigt in mineur: FC Emmen slaat in de slotfase toe

De nacompetitie is voor FC Dordrecht vroeger dan gehoopt ten einde gekomen. FC Emmen sloeg zaterdagm...

Bijzondere programmering met Pinksteren op TV Dordrecht

Dit Pinksterweekend zijn er twee bijzondere concerten en een ruime vooruitblik op Dordt in Stoom te ...

Zaterdag in Studio De Witt: 60 jaar migratie vanuit Turkije en 30 jaar de Biesbosch

Bibliotheekdirecteur Ankie Kesseler schuift aan in radioprogramma Studio De Witt. De bieb bestaat na...

Manuel (15) en Araceli (16) helpen bewusteloze man op straat en missen eindexamen: 'Helden zijn het'

Als Manuel donderdag op zijn fiets onderweg is om zijn eindexamen Nederlands te maken, ziet hij plot...