Dordrecht, Netherlands

Nieuw kunstprogramma op TV Dordrecht

Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe kunstprogramma Art & Dordt. In Art & Dordt zijn verschillende Dordtse kunstenaars te gast in Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum. Terwijl de kunstenaars over hun werk vertellen, bereidt chef-kok Jack Klous voor elke gast een uniek gerecht.
Peter Tromp | 19 september 2017 11:01 | Aangepast op 19 september 2017 11:01
Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe kunstprogramma Art & Dordt. In Art & Dordt zijn verschillende Dordtse kunstenaars te gast in Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum. Terwijl de kunstenaars over hun werk vertellen, bereidt chef-kok Jack Klous voor elke gast een uniek gerecht. De gast van de eerste aflevering van Art & Dordt is Sjane de Haan. Sjane schildert vooral landschappen en Dordtse stadsgezichten. Kenmerkend is het gebruik van veel kleur en het weglaten van details, waardoor haar werk bijna abstract wordt. Een bijzonder project van Sjane is 'Dordt in rood', een serie stadsgezichten van Dordrecht uitgevoerd in rood tinten. In de uitzending is Sjane ook in haar atelier aan het werk te zien.

Art & Dordt bestaat vooralsnog uit zes afleveringen. Naast Sjane de Haan zijn verder te gast: schilder en stadskunstenaar Ton Kraayeveld, illustrator en fotograaf Mignon Nusteling, schrijver Kees Klok, etser en tekenaar Wim van Broekhoven en singer/songwriter Britt Pols, alias PollyAnna.

De presentatie van Art & Dordt wordt afwisselend verzorgd door Marianne Gravendeel en Gertjan Kleinpaste. Marianne is een bekende in het Dordtse kunstcircuit. Ze schildert zelf en ze heeft jarenlang lesgegeven als kunstdocent aan het da Vinci College. Marianne ziet het als een uitdaging om haar kennis en liefde voor kunst aan een groter publiek over te dragen. Gertjan is werkzaam als trainer, adviseur en debatleider. In al zijn activiteiten is hij op zoek naar verbinding in de Dordtse samenleving.

Art & Dordt wordt geproduceerd door Mootiv Media and More. Dit Dordtse mediabedrijf maakte voor RTV Dordrecht eerder de talkshow Dordtse Koppen. Art & Dordt is de komende zes weken op dinsdag te zien bij TV Dordrecht, direct na het Nieuws van 18.00 uur.

Lees ook

Dilemma voor bewoners Sperwerflat Sliedrecht: cv-ketel vervangen of voorgoed van het gas af?

De Sperwerflat in Sliedrecht gaat tijdens hun jaarlijkse Vereniging van Eigenaren-vergadering (VvE) ...

Drie Dordtenaren aangehouden op verdenking van drugshandel

De politie heeft drie mannen uit Dordrecht (35, 47 en 53 jaar) gearresteerd op verdenking van handel...

Politie plaatst camera bij winkelcentrum Bieshof om overlast tegen te gaan

De politie heeft in overleg met de winkeliersvereniging en de gemeente Dordrecht een mobiele camera ...

Klaar met de kerstboom? Lever ‘m in!

Op woensdag 5 januari (tussen 11.00 en 16.30 uur) en zaterdag 8 januari (tussen 11.00 en 15.00 uur) ...

Er is geen enkele reden om een nieuwjaarsduik dit jaar over te slaan

Opnieuw is er geen gezamenlijke nieuwjaarsduik dit jaar op de Merwelanden door de huidige lockdown. ...

Dordtse tatoeëerder niet blij met verbod op blauwe en groene inkt

Tatoeëerders mogen vanaf 7 januari 2023 de oude groene en blauwe inkt niet meer in de huid prikken....