Dordrecht, Netherlands

Nieuwe Bagatelle is boos

Café Nieuwe Bagatelle in Crabbehof wil na 30 juni gewoon weer open. De gemeente wil dat voorkomen en zegt dat er niet wordt voldaan aan de horeca-eisen. Het café is nu tijdelijk dicht vanwege een vechtpartij.
Peter Tromp | 3 juni 2016 12:32 | Aangepast op 3 juni 2016 12:32
Eigenaar Seyrani Seme is behoorlijk boos op de gemeente. De burgemeester sloot zijn café voor zes weken, vanwege een vechtpartij een jaar geleden. Die vechtpartij vond een stuk verderop plaats in een zijstraat. Dat de matpartij in zijn café is gestart, ontkent Seme. Beelden van zijn beveiligingscamera's heeft hij afgestaan aan de politie. Die constateert dat de vechtersbazen bezoekers waren van het café.

De vechtpartij in 2015 en eentje in 2014 zijn voor de gemeente reden om te stellen dat de openbare orde en veiligheid dusdanig zijn aangetast dat het café dicht moet. Seme denkt dat de slechte naam uit het verleden van het café hem parten speelt: "Ik heb de zaak drieënhalf jaar geleden overgenomen en afgezien van de twee incidenten is er verder nooit iets gebeurd. Ik heb de zaak gemoderniseerd en geluidsisolatie aangebracht. De naam Bagatelle heb ik overgenomen, omdat iedereen de zaak zo bleef noemen. Ik heb het alleen veranderd in Nieuwe Bagatelle."

De gemeente vindt een tijdelijke sluiting niet genoeg en stelt dat de leiding niet meer voldoet aan de wettelijk gestelde eisen voor het houden van een horecagelegenheid. De burgemeester trekt die vergunning in, waardoor Seme na 30 juni niet open mag. Seme begrijpt er niets van: "Hoe kunnen we nou opeens niet meer voldoen aan die vergunning? Er is hier niets veranderd".

Tijdens een rechtszaak wil Seme definitieve sluiting voorkomen en dat de tijdelijke sluiting als onterecht wordt aangemerkt. Klanten willen handtekeningen inzamelen om de gemeente ervan te overtuigen dat hun café open moet blijven.

Lees ook

Gemeente: 'meer en versneld investeren in energiebesparing, warmtenet en groene energie'

Als het aan de gemeente ligt, wordt er in 2030 30% meer energie bespaard dan in 2020. Daarnaast wil ...

Bomen Wantijoever mogen gekapt: gemeente kan verder met herstel

Eigenlijk was er in 2019 al een kapvergunning verleend, maar doordat Stichting Het Wantij steeds opn...

En zo staat FC Dordrecht ineens voorlaatste: 'Het is een herhaling van zetten'

Waar FC Dordrecht in de afgelopen weken de sprong richting de middenmoot hoopte te maken, gebeurde ...

Celstraf dreigt voor mannen die stiekem condoom zouden hebben afgedaan: 'Ik voel me vies en onteerd'

“Ik voel me vies en onteerd. Alsof mijn wensen er niet toe deden. Ik ben het zat dat veel mannen d...

'John A. uit Zwijndrecht sleutelfiguur bij White Lives Matter', de actiegroep die racistische leuzen projecteerde op Erasmusbrug

Dat de twee onlangs opgepakte voormannen van de actiegroep White Lives Matter (WLM) de Erasmusbrug i...

Hoe houden we de Drechtsteden bereikbaar? 'Openbaar vervoer is een basisrecht'

De bereikbaarheid van onze regio staat onder druk door marktwerking en daarom is een forse investeri...