Dordrecht, Netherlands

Nieuwe Bagatelle is boos

Café Nieuwe Bagatelle in Crabbehof wil na 30 juni gewoon weer open. De gemeente wil dat voorkomen en zegt dat er niet wordt voldaan aan de horeca-eisen. Het café is nu tijdelijk dicht vanwege een vechtpartij.
Peter Tromp | 3 juni 2016 12:32 | Aangepast op 3 juni 2016 12:32
Eigenaar Seyrani Seme is behoorlijk boos op de gemeente. De burgemeester sloot zijn café voor zes weken, vanwege een vechtpartij een jaar geleden. Die vechtpartij vond een stuk verderop plaats in een zijstraat. Dat de matpartij in zijn café is gestart, ontkent Seme. Beelden van zijn beveiligingscamera's heeft hij afgestaan aan de politie. Die constateert dat de vechtersbazen bezoekers waren van het café.

De vechtpartij in 2015 en eentje in 2014 zijn voor de gemeente reden om te stellen dat de openbare orde en veiligheid dusdanig zijn aangetast dat het café dicht moet. Seme denkt dat de slechte naam uit het verleden van het café hem parten speelt: "Ik heb de zaak drieënhalf jaar geleden overgenomen en afgezien van de twee incidenten is er verder nooit iets gebeurd. Ik heb de zaak gemoderniseerd en geluidsisolatie aangebracht. De naam Bagatelle heb ik overgenomen, omdat iedereen de zaak zo bleef noemen. Ik heb het alleen veranderd in Nieuwe Bagatelle."

De gemeente vindt een tijdelijke sluiting niet genoeg en stelt dat de leiding niet meer voldoet aan de wettelijk gestelde eisen voor het houden van een horecagelegenheid. De burgemeester trekt die vergunning in, waardoor Seme na 30 juni niet open mag. Seme begrijpt er niets van: "Hoe kunnen we nou opeens niet meer voldoen aan die vergunning? Er is hier niets veranderd".

Tijdens een rechtszaak wil Seme definitieve sluiting voorkomen en dat de tijdelijke sluiting als onterecht wordt aangemerkt. Klanten willen handtekeningen inzamelen om de gemeente ervan te overtuigen dat hun café open moet blijven.

Lees ook

Big Rivers Festival genomineerd als Beste Publieksevenement van Nederland

Het Dordtse Big Rivers Festival maakt kans op een landelijke prijs. Het festival is genomineerd voor...

Meerdere hulpdiensten uitgerukt voor aanrijding op A16

Twee auto’s zijn dinsdag gebotst op de A16, net uit de Drechttunnel. Meerdere hulpdiensten kwamen te...

Dordrecht en Recklinghausen vieren 50 jaar stedenband

Burgemeester Kolff heeft dit weekend samen met een delegatie uit Dordrecht een bezoek gebracht aan d...

Raad buitenspel bij onder water zetten van Hel en Zuilespolder?

Als het aan Rijkswaterstaat ligt, wordt rivierwater toegelaten in de Hel- en Zuilespolder en zal de ...

Dordtenaar (47) overleden bij woningbrand in Landgraaf

Een 47-jarige Dordtenaar is zaterdag overleden bij een woningbrand in de Limburgse plaats Landgraaf....

DeetosSnel weer terug op het tweede niveau: 'Beloning voor het harde werken'

Met een derbyzege verzekerde korfbalclub DeetosSnel/QLS zich van de titel én promotie naar het tweed...