Dordrecht, Netherlands

Nieuwe feestwinkel grote concurrent

Feestwinkel Party Colors, die aan de Visstraat komt, vormt een grote concurrent voor De Feestwinkel aan de Groenmarkt. Dat denkt eigenaar Ronald de Vries: “Ze halen het eten van je bord.”
Alka Goos | 28 juni 2016 15:17 | Aangepast op 28 juni 2016 15:17
Party Colors heeft op dit moment twee vestigingen in Rotterdam. Nu breiden ze uit naar Dordrecht door zich in de oude Eurocinema aan de Visstraat te vestigen. “Ik kan niet begrijpen dat hij om de hoek gaat zitten”, vertelt De Vries, “Ook de leveranciers begrijpen het niet. Als hij nou aan de andere kant van Dordrecht was gaan zitten, was er geen probleem.”


One-stop-shop

Party Colors eigenaar Henry Kamperveen voorziet alsnog geen problemen: “Ik denk dat we geen concurrentie vormen. Onze insteek van de winkel is heel anders.” Als voorbeeld gebruikt Kamperveen de verkoop van Disney-artikelen, snoep en meubels voor in een kinderkamer. "We zijn meer een One-stop-shop. Bovendien verkopen wij geen carnavalskleding.” Volgens Kamperveen een specialiteit van de feestwinkel aan de Groenmarkt.


Alleenrecht

Party Colors heeft een pand van 400 vierkante meter tot beschikking waar ze meer dan 10.000 feestartikelen gaan verkopen. “Het schijnt dat hij denkt mij zo weg te hebben en dan het alleenrecht heeft,” aldus De Vries. “Ik denk dat hij geholpen is door de verhuurder. Zo’n groot pand is anders niet te betalen met de verkoop van feestartikelen.” Kamperveen zegt alles uit eigen inkomsten te betalen en dus geen hulp te krijgen.


Strijd

“Eigenlijk maakt het me alleen maar boos”, zegt De Vries, “Ik kan er niets tegen doen.” Hij snapt dat de gemeente hier ook niets tegen kan doen, maar waarschuwt wel voor het risico van twee leegstaande panden. Toch heeft hij geen zin in een strijd. “Uiteindelijk zal er iemand weg moeten. Dan krijg je zo’n strijd, daar ga ik niet aan mee doen. Dan zal ik iets anders moeten verzinnen.”

Lees ook

Dordtse zwemster Kim Busch pakt brons

De Nederlanse estafettevrouwen hebben op de WK kortebaan in Abu Dhabi brons weten te halen op de 4x5...

Politie rijdt dronken Dordtenaar klem op snelweg, ravage bij Vaanplein

Een 39-jarige Dordtenaar heeft dinsdagmiddag een ravage aangericht op het Vaanplein bij Rotterdam. D...

Oudste soldaat Olivier Bij de Vaate op 106-jarige leeftijd overleden

Olivier Bij de Vaate - die in mei 1940 op het eiland van Dordrecht tevergeefs vocht tegen de Duitse ...

Schade na opblazen brievenbus; ondanks vuurwerkverbod toch vernielingen

Aan de Mildenburg in Sterrenburg is een brievenbus opgeblazen met mogelijk zwaar vuurwerk. De schade...

Dordrecht viert 2022 met vuurwerk ondanks verbod

Dordrecht luidde vannacht om 00:00 uur 2022 in. Dat gebeurde ondanks het vuurwerkverbod met veel gek...

Het weer van vandaag: gure dag met buien

Vandaag wordt een gure dag met in de loop van de dag enkele buien vanuit het noordwesten. Dat kunnen...