Dordrecht, Netherlands

112-nieuws: auto in brand gestoken in Krispijn, flinke botsing op Merwedestraat

De hulpdiensten hadden een druk weekend in en rond Dordrecht. Zo was er brand in een woning in de binnenstad en ging er in Krispijn een auto in vlammen op. Op de Merwedestraat botste een automobilist op een fietser.
Corrado Francke | 22 mei 2023 11:57 | Aangepast op 22 mei 2023 11:57
Fietser aangereden, scooter rijdt door
Een 70-jarige Dordtse vrouw op de fiets is aangereden op de Wieldrechtse Zeedijk en hierbij zwaargewond geraakt. Zaterdagmiddag, kort voor 17:00 uur, botste een scooterbestuurder op haar, die daarna doorreed. "Dat wordt gezien als een misdrijf", zegt de politie.

Hij werd in eerste instantie nog gezocht, maar de 19-jarige bestuurder uit Noordhoek, in Noord-Brabant, heeft zichzelf uiteindelijk gemeld. De man zit nu vast en wordt verhoord.

De vrouw heeft door het ongeval fors hoofdletsel opgelopen, waarvoor een traumahelikopter moest komen. Zij is kort erna naar het ziekenhuis afgevoerd.

Botsing Merwedestraat
Op de Merwedestraat is zondagmiddag een fietser aangereden door een automobilist. De klap was fors, want de voorruit van de auto was flink beschadigd en het achterwiel van de aangereden fiets lag eraf. De fietser is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De oprit vanaf de Staart naar de N3 in zuidelijke richting was tijdelijk afgesloten.

Auto in brand gestoken
In de nacht van zaterdag op zondag, rond kwart voor twee, is een auto in vlammen opgegaan. Dat gebeurde in de Goeverneurstraat in de wijk Krispijn. De politie gaat uit van brandstichting, laat een woordvoerster weten. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.

Brand op Voorstraat
Zondagmiddag ging het ook op de Voorstraat mis: op de eerste etage van een pand was een frituurpan in brand gevlogen. De brand was snel onder controle, al kwam er wel veel rook vrij.

De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen naar de Voorstraat. Volgens Veiligheidsregio-woordvoerder Robert Hofman is dat gebruikelijk als er brand uitbreekt in de binnenstad. Toen de brand was geblust, was de brandweer nog even bezig met sloopwerkzaamheden.

Let op, de tekst loopt door onder de video.
KNRM-nieuws
De KNRM had het zondag ook druk, meldt de reddingmaatschappij op haar website. In Gorinchem maakte een sloep water. Diezelfde dag werd de reddingboot nog vier keer gealarmeerd voor bootjes met motorstoringen.

Belg rijdt met 23.000 euro op N3
De politie heeft afgelopen week op de N3 een voertuig met een Belgisch kenteken gecontroleerd nadat deze met hoge snelheid over de weg reed. Tijdens die controle bleek de bestuurder 23 duizend euro aan cash geld bij zich te hebben. De bestuurder is aangehouden op verdenkingen van witwassing, meldt onze mediapartner Rijnmond. De recherche onderzoekt de zaak.

Lees meer over:

112-nieuws|

Lees ook

Fatbiker zwaargewond bij aanrijding in Zwijndrecht

Een fatbiker is dinsdagochtend gewond geraakt bij een botsing in Zwijndrecht. De vrouw wilde de Brug...

112 nieuws: woningbrand, dronken bestuurder crasht auto en Dordtenaar overleden in Roosendaal

Een dronken bestuurder heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn auto gecrasht op de A16 bij Hen...

Krijn (72) zwaargewond nadat scooterrijder hem van fiets trekt: 'Ik lag bewusteloos op de grond'

Na een geslaagde avond voetbal kijken in zijn favoriete café in Dordrecht fietst Krijn (72) zaterdag...

112-nieuws: auto's botsen op N3, nepagenten slaan toe en 31 jongeren 'opgepakt'

Op de N3 zijn vier wagens tegen elkaar gebotst, in Dordrecht is een 86-jarige vrouw opgelicht door n...

Politieonderzoek gewelddadige aanhouding: 'Toegepaste geweld had anders gekund'

Het geweld dat de politie gebruikte tijdens een hardhandige aanhouding begin april in Dordrecht, had...

Geen vervolging voor agenten die Abdessadak (20) met geweld arresteerden

Het Openbaar Ministerie heeft besloten twee agenten die Dordtenaar Abdessadak (20) begin april aanhi...