Dordrecht, Netherlands

112-nieuws: hulpdiensten rukken groots uit voor ‘waterscooter’

Politie, brandweer en ambulancepersoneel zijn dit weekend druk geweest met verschillende meldingen in en rond Dordrecht. Zo rukten de hulpdiensten massaal uit voor een deelscooter in het water en werd een verdachte van een schietpartij in Ridderkerk aangehouden.
Corrado Francke | Rijnmond | 18 maart 2024 11:04 | Aangepast op 18 maart 2024 11:04
Vrouw slaat op de vlucht in gestolen auto
Een 35-jarige automobiliste uit Dordrecht sloeg donderdag op de vlucht voor de politie. Dat gebeurde na een melding van een gestolen voertuig dat door de wijk Sterrenburg reed. Tijdens haar vlucht verloor de vrouw de macht over het stuur. Ze kwam tot stilstand op de Grote Hondring. Daarna rende de automobiliste weg, maar al snel werd ze aangehouden.

De Dordtse politie deelt het nieuws over de achtervolging zaterdagavond via Instagram. De politie laat weten dat de vrouw 'gevaarlijk' reed tijdens haar vlucht.

De vrouw is aangehouden voor meerdere strafbare feiten, waaronder het rijden in een gestolen voertuig en rijden onder invloed. Ook reed de bestuurder zonder rijbewijs. Daarnaast is zij aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval, gevaar of hinder veroorzaken op de openbare weg en tanken zonder te betalen.

Zwaargewonde na ruzie met steekpartij
Aan de Ds. Caspar van Gendtstraat in Ridderkerk heeft rond 14:45 uur een steekpartij plaatsgevonden. De aanleiding van het steekincident was een ruzie tussen twee mannen. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.

Het slachtoffer werd door de politie bloedend op straat aangetroffen. Hoe de toestand van het slachtoffer is, is volgens de politie niet bekend. Diezelfde avond is in de Henri Polakstraat in de Dordtse wijk Crabbehof een 30-jarige man aangehouden als verdachte van de steekpartij. Dat gebeurde door de Team Parate Eenheid, dat gespecialiseerd is in risicovolle en moeilijke aanhoudingen.

Bestuurster snorfiets gaat twee keer de fout in
Een bestuurster van een snorfiets is vrijdagavond in Hendrik-Ido-Ambacht hardleers geweest. Binnen acht minuten werd ze twee keer betrapt op rijden zonder rijbewijs, schrijven agenten op Instagram. De snorfiets is in beslag genomen. De verkeersofficier moet bepalen of ze het voertuig terugkrijgt.

Waterscooter
Hulpdiensten zijn zondag massaal uitgerukt voor een melding van een voertuig te water. Ter plekke bleek het te gaan om een deelscooter van Go Sharing.

De melding kwam binnen rond kwart over twee ‘s middags. Duikers van de brandweer hebben de scooter uit het Wantij, ter hoogte van woon- en zorgcentrum De Merwelanden, gehaald. De politie gaat uit van vandalisme.

Lees meer over:

112-nieuws|

Lees ook

Nachtelijke kantoorbrand in Zwijndrecht: man (25) opgepakt

In de nacht van woensdag op donderdag is brand uitgebroken in een kantoorgebouw aan de Beneluxlaan i...

Brandweer rukt uit voor broei op schip in Dordtse haven

In een partij verhakseld schroot op een duwboot in de Dordtse Wilhelminahaven is woensdag broei onts...

112-nieuws: brand op zolder Lombokstraat en in wooncomplex Stadspolders

Op de zolder van een huis in de Lombokstraat is zondag brand geweest. Uit onderzoek blijkt dat korts...

112-nieuws: telefoon belt zelf 112 en Papendrechter verdacht van phising

Nietsvermoedend rijdt een automobilist dinsdagavond weg bij de Grote Nes in Oud-Alblas. Het geluid v...

112-nieuws: vrouw beroofd van bromfiets In Hendrik-Ido-Ambacht

Twee personen hebben maandagavond een vrouw beroofd van haar bromfiets. Dit gebeurde rond 22.00 uur ...

Omgekomen automobiliste bij auto-ongeluk A15 komt uit Sliedrecht

De vrouw die maandag om het leven kwam bij een auto-ongeluk op de A15 in Gorinchem, is een 37-jarige...