Dordrecht, Netherlands

112-nieuws: illegale puppy’s in beslag genomen, ongeval op Leerpark

De politie naam vrijdag elf puppy's in beslag Instagram: Dierenpolitie Rotterdam
De hulpdiensten waren dit weekend in Dordrecht weer druk met allerlei meldingen. Van een schoorsteenbrand tot in beslag genomen puppy’s en van ongeval tot overval: lees hier een overzicht van al het Dordtse 112-nieuws.
Corrado Francke | 27 maart 2023 14:01 | Aangepast op 27 maart 2023 14:01
Puppy’s in beslag genomen
De dierenpolitie heeft vrijdag in Dordrecht elf puppy’s in beslag genomen in een onderzoek naar illegale hondenhandel uit Polen. Volgens de politie waren de papieren van de pups niet op orde. Ook waren ze nog te jong om naar Nederland gehaald te worden.

Een pup uit het buitenland moet minstens vijftien weken oud zijn om naar Nederland gehaald te mogen worden. Op Instagram geeft de politie tips waar iemand rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een puppy.

Het is niet duidelijk of er iemand is aangehouden of iemand zich voor de rechter moet verantwoorden. Uit voorzorg kan de politie niet zeggen in welke wijk of straat de puppy’s in beslag zijn genomen.

Ongeval Leerpark
Aan het begin van de zondagavond ging het mis op de Leerparkpromenade, waar een jonge scooterrijder ten val was gekomen. Volgens onze verslaggever was hij met een groepje vrienden aan het stunten toen hij onderuit ging. De jongen is in een ambulance nagekeken.
Schoorsteenbrand
De brandweer rukte zondagavond rond uit voor een schoorsteenbrand aan de Van Baerlestraat in Krispijn. Volgens brandweerwoordvoerder Shaun Roubos kwamen er vlammen uit de schoorsteen, waarvan de kachel de oorzaak was. De bewoners waren op tijd hun huis uit. Omdat de brandweer twee tankautospuiten nodig had voor het doven en de nacontrole, werd rond negen uur opgeschaald naar middenbrand.

Brandweermensen hebben de schoorsteen gedoofd met een zogeheten ramoneur: een stuk gereedschap dat bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting. “Rond de klok van halftien konden de wagens weer terug naar de kazerne”, laat Roubos weten.

Overval op Wibra
De politie is nog altijd op zoek naar twee jonge jongens die vrijdag aan het einde van de middag een overval pleegden op de Wibra op de Voorstraat. Bij de overval maakte het duo geld buit, maar vielen er geen gewonden.

Volgens de politie zijn de daders lichtgetint en tussen de vijftien en twintig jaar oud. Ze droegen allebei een zwarte trainingsjas- en broek. Getuigen schatten de twee tussen de 1 meter 70 en 1 meter 85 in. Een van hen had een rugtas bij zich.

Lees meer over:

112-nieuws|

Lees ook

Iemand beschoten met gelblaster uit rijdende auto in Dordrecht

De politie in Dordrecht heeft vorige week twee mannen op de bon geslingerd die een voorbijganger had...

Steekpartij in centrum Dordrecht: politie vindt mes, maar geen dader

Een man in Dordrecht is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een steekpartij rond het Herman Josi...

Beschoten restaurant in Dordt voor twee weken gesloten door burgemeester Kolff

Het restaurant Lobi BBQ aan de Spuiweg dat op zondag werd beschoten, is door burgemeester Wouter Kol...

Auto uitgebrand in Sterrenburg, politie doet onderzoek

Een auto is donderdagnacht uitgebrand in de Dordtse wijk Sterrenburg. De brand gebeurde in het midde...

In Zwijndrecht neergeschoten Anneke niet meer in levensgevaar

De vrouw die een maand geleden door haar ex-vriend werd neergeschoten in Zwijndrecht, is buiten leve...

44-jarige Dordtenaar probeert supermarkt op te lichten met oude blikjes en neppe barcodes

Blikjes leveren sinds 1 april statiegeld op en daar wilde een Dordtenaar wel heel handig gebruik van...