Dordrecht, Netherlands

112-nieuws: Sliedrechtse slachtoffer van babbeltruc, kinderen betrapt bij vernielen Roparun-bus en aanrijding motor in Zwijndrecht

Twee jongens zijn donderdagavond op heterdaad betrapt door de politie tijdens het vernielen van een RopaRun-bus. Verder is een 73-jarige vrouw uit Sliedrecht het slachtoffer geworden van bankfraude en was er een ongeluk met een motorrijder in Zwijndrecht.
Redactie RTV Dordrecht | Rijnmond | 31 mei 2024 11:56 | Aangepast op 31 mei 2024 11:56
Vernielde RopaRun-bus in Alblasserdam
Twee jongens zijn donderdagavond op heterdaad betrapt door de politie tijdens het vernielen van een bus van RoPaRun-team RTZN-238. De bus stond geparkeerd op de parkeerplaats bij korfbalclub CKC Kinderdijk in Alblasserdam en wordt gebruikt bij de RoParun om geld op te halen voor mensen met kanker en hun naasten. Een van de jongens gooide een hamer door een ruit. Later werd de hamer nog een paar keer tegen de bus gegooid. Ook gingen de jongens de bus in.

Een getuige heeft de politie gebeld. De agenten betrapten de jonge vandalen in de bus. Bij het zien van de politie renden ze weg, maar de politie wist de twee al snel staande te houden. In eerste instantie ontkenden de jongens de vernielingen, maar later werd duidelijk dat de vernielingen zijn gefilmd en dat ontkennen geen zin meer had. De tieners zijn door de politie thuisgebracht voor een goed gesprek. Later op de avond hebben de jongens het glas rondom de bus opgeruimd.

73-jarige Sliedrechtse slachtoffer van babbeltruc
Een vrouw uit Sliedrecht denkt dat ze wordt gebeld door de fraudedesk van haar bank. Ze volgt de instructies van de persoon aan de andere kant van de lijn op en raakt hierdoor een behoorlijk bedrag kwijt.

Het 73-jarige slachtoffer wordt maandagavond 22 april rond 18.45 uur gebeld. De man die zich uitgeeft als bankmedewerker vertelt dat is voorkomen dat er door iemand geld van haar rekening naar een onbekende rekening is overgemaakt. Om die reden zijn haar bankrekeningen en passen geblokkeerd.

Hij vertelt dat er iemand bij haar langskomt om te helpen. De man die aanbelt noemt de code die ze van de ‘bankmedewerker’ heeft gehoord. Hij gaat naar binnen en voert enkele opdrachten uit, waardoor het lijkt alsof hij serieus bezig is met het oplossen van het ‘probleem’.

Maar na enige tijd komt hij tot de conclusie dat het ter plekke niet lukt en hij de bankpassen en de pincodes moet meenemen. De vrouw gaat hiermee akkoord en hij vertrekt. Daarna krijgt de vrouw argwaan, loopt naar de buren en belt vervolgens met haar bank. Dan blijkt dat er rond 19.30 uur is gepind. De persoon die dat doet is gefilmd. Hij draagt een zonnebril en een capuchon.

Motorrijder zwaargewond na botsing met auto
Een motorrijder is donderdagavond gewond geraakt na een ongeval in Zwijndrecht. De motorrijder reed even voor 20:00 uur over het Hoofdland in Zwijndrecht, toen een automobilist vanuit de Boshoek het Hoofdland wilde opdraaien. De automobilist zag hierbij de motorrijder over het hoofd.
De motorrijder is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bovenstaande verhalen zijn ook te lezen op de website van onze mediapartner Rijnmond.

Lees ook

Fatbiker zwaargewond bij aanrijding in Zwijndrecht

Een fatbiker is dinsdagochtend gewond geraakt bij een botsing in Zwijndrecht. De vrouw wilde de Brug...

112-nieuws: aanhoudingen vanwege explosie en auto ondersteboven op A16

De politie heeft maandagavond in Dordrecht twee mannen aangehouden die verdacht worden van het veroo...

112 nieuws: woningbrand, dronken bestuurder crasht auto en Dordtenaar overleden in Roosendaal

Een dronken bestuurder heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn auto gecrasht op de A16 bij Hen...

Binnenkijken bij Bellevue: na jaren stilstand valt dit het meest op

De tijd lijkt stil te hebben gestaan in het markante Hotel Bellevue aan het Groothoofd in Dordrecht....

Krijn (72) zwaargewond nadat scooterrijder hem van fiets trekt: 'Ik lag bewusteloos op de grond'

Na een geslaagde avond voetbal kijken in zijn favoriete café in Dordrecht fietst Krijn (72) zaterdag...

Eerste gezondheidscentrum Dordrecht viert vijfentwintig-jarig bestaan

Het eerste gezondheidscentrum van Dordrecht bestaat vijfentwintig jaar. En dat vieren ze vrijdagavon...