Dordrecht, Netherlands

90's punkband Voltage Avenue winnaar Grote Prijs van Dordt

Een spannende avond met opvallend veel rock was het, de finale van de Grote Prijs van Dordt afgelopen zaterdag 5 maart. De ontknoping van deze muzikale competitie had dankzij corona en storm Corrie wat voeten in de aarde, maar als beloning stond de Powerstage in Bibelot wel weer ouderwets stampvol publiek. Voor de vier bands stond een hoop op het spel; uiteindelijk ging niemand met lege handen naar huis. De grote winnaar van de avond: Voltage Avenue, een moderne Rotterdamse punkband.
Vivian Rutte | 8 maart 2022 15:00 | Aangepast op 8 maart 2022 14:20
De jonge honden van Voltage Avenue konden het al bijna niet geloven toen ze als winnaar van de voorronde uit de bus kwamen. Het spelen van de finale én die vervolgens winnen kwam daar dus nog eens bovenop. Voltage Avenue speelt de klassieke 90's punkrock, groot geworden met bands als Green Day en Simple Plan. De jury roemde hun energie en authenticiteit op het podium, waarbij het een gelukje is dat je binnen dit genre best kleine foutjes mag maken. Zeker toen bekend werd dat de mannen nog maar enkele keren samen hebben opgetreden, lieten hun 'eigen' show en sterke songs een zeer sterke indruk achter. Toch kon het ook hier en daar wat strakker. Met dit en meer gaat Voltage Avenue nu aan de slag, want ze wonnen onder andere studiotijd, productiebegeleiding, en een promotiepakket. De resultaten hiervan mogen ze laten zien tijdens een optreden op Wantijpop op 18 juni.

De tweede prijs, o.a. een optreden in Bibelot en een productiedag, ging naar The Meadows. Deze rockband heeft volgens de jury een enorme groeispurt doorgemaakt, die met hun tweede prijs nog verder uitgebouwd kan worden.

Heavy metal-rockband The Frontiers kreeg de derde prijs, zij winnen onder andere een optreden in de Popcentrale en een promotiepakket. Daarnaast wonnen zij, op basis van een decibelmeting, de publieksprijs.

Voor Sunset Yellow was de Goldcard weggelegd, deze vrolijke popband staat komende zomer op het Zwijndrechtse Noordparkfestival.

De Grote Prijs van Dordt, voorheen Band Boost, is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. Tijdens verschillende voorrondes spelen bands uit de regio een set van 20 minuten, waarna een deskundige jury een winnaar uitroept die doorgaat naar de finale.
Winnaars uit andere edities waren onder meer ZY Beats en Charades.

Een fotoverslag van de avond is hier te bekijken.

Lees ook

Zaterdagavond spannende ontknoping finale Grote Prijs van Dordt

Ook de bandcompetitie De Grote Prijs van Dordt moest afgelopen december keihard op de rem trappen do...

Dordtse meidengroep OG3NE slaat Nederlandstalige weg in

De van oorsprong Dordtse zussen en zangeressen Lisa, Amy en Shelley zijn "als lammetjes in de wei" z...

Gezocht: jongeren voor Keti Koti performance

Vorig jaar was er voor het eerst een officiële Keti Koti-herdenking in Dordrecht. Dit jaar staat To...

Open podium voor senioren: ‘Met zingen kun je altijd doorgaan’

Vanuit één van de zalen in het Energiehuis klinken de tonen van een country-ballad. Achter de micr...

Oud en nieuw op TV Dordrecht: jaaroverzicht, finale Grote Prijs en orkest

De programmering rondom de jaarwisseling bij RTV Dordrecht staat in het teken van verschillende spec...

Zaterdag bij TV Dordrecht: Het Dordts Cultuur Halfuur

Het was - vanwege corona - een tijdje stil rondom het Dordts Cultuur Halfuur, maar vanaf 12 februari...