Dordrecht, Netherlands

Afsluiting Haringvlietbrug zorgt voor lange files op A16 en A17 tijdens ochtendspits

De Haringvlietbrug is de komende acht weken afgesloten in verband met werkzaamheden. Rijnmond
De werkzaamheden aan de Haringvlietbrug zijn begonnen en dat is maandagochtend al goed te merken. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer onder meer omgeleid via de A16 en A17. Op deze wegen staan al vroeg lange files.
Rijnmond | 12 juni 2023 09:08 | Aangepast op 12 juni 2023 09:08
Op de A16 van Breda naar Rotterdam staat 19 kilometer file. Dat zorgt voor een vertraging van meer dan 20 minuten. Op de A17 van Roosendaal naar Dordrecht staat 12 kilometer file. De vertraging loopt daar op tot ruim 40 minuten.

Op de andere omleidingsroute, de N57, staat van Stellendam naar Hellevoetsluis maandagochtend ook een file van 6 kilometer, met een vertraging van een kwartier.

“Het is heel vervelend, maar dit is wel precies waar we voor gewaarschuwd hebben”, benadrukt Diana Wonnink. Zij is omgevingsmanager van de Haringvlietbrug. “Ik hoop dat mensen dinsdag nog een keer gaan nadenken: 'Ga ik op dit tijdstip rijden? Kan ik wat later? Of kan ik een dag thuiswerken?'.”

Grootschalige werkzaamheden
De Haringvlietbrug is sinds vrijdagavond 9 juni voor acht weken dicht. Tijdens de afsluiting wordt de bewegende delen van de brug, waaronder de klep, vervangen. De laatste is namelijk, net als alle technische installaties en bijbehorende systemen, aan vervanging toe.

Niet alleen de Haringvlietbrug gaat dicht, ook de Heinenoordtunnel wordt flink aangepakt. De technische installaties en de besturingssystemen worden vervangen en er komt een middentunnelkanaal, een vluchtroute tussen de twee tunnelbuizen.

De afsluiting van de Haringvlietbrug duurt tot vrijdag 4 augustus 23.00 uur. Rijkswaterstaat raadt mensen aan thuis te werken waar mogelijk. Wie toch op pad moet, moet rekening houden met omleidingen en vertragingen.

Dit artikel verscheen ook op de website van onze mediapartner Rijnmond.

Lees meer over:

Haringvlietbrug|

Lees ook

Haringvlietbrug weer open, Heinenoordtunnel nu dicht: dit moet je weten

Acht weken lang kon je door werkzaamheden niet over de Haringvlietbrug, maar die klus is geklaard. H...

Rijkswaterstaat: drukte rond Dordrecht door afsluiting Haringvlietbrug neemt af, maar nog steeds groot

De verkeersdrukte rond Dordrecht is nog steeds erg groot. Twee weken na de afsluiting van Haringvlie...