Dordrecht, Netherlands

Artiesten en tuinen gezocht voor Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren Foto: Kyman Cheng
Voor de vier keer wordt in Dordrecht dit jaar het huiskamerfestival Gluren bij de Buren gehouden. Maar voor er in een intieme sfeer genoten kan worden van optredens, moeten er acts én locaties gevonden worden.
Marjolein Vos | 19 maart 2024 13:40 | Aangepast op 19 maart 2024 12:27
De organisatie doet daarom een oproep: bij jij een kunstenaar of -artiest en wil je graag je talent tonen? Meld je dan voor 12 mei aan via de website. Daar kun je ook terecht als je je tuin wilt openstellen voor een optreden.

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt georganiseerd in samenwerking met Popcentrale. Het doel is om mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met amateurkunstenaars uit hun eigen stad. En tegelijkertijd een podium te bieden aan die artiesten.

Allerlei soorten optredens zijn denkbaar op het podium van Gluren bij de Buren. “Muziek, theater, dans, cabaret, het kan en mag allemaal”, vertellen programmamakers Leanne van Gurp en Marcel Kamphuis. “Alle podiumkunstenaars treden drie keer een half uur op, telkens voor nieuw publiek. Ook tuinen in alle soorten en maten kunnen aangemeld worden. We zoeken een act die past bij het formaat van het tuintheater.”

Gluren bij de Buren wordt op zondagmiddag 30 juni gehouden door alle wijken van Dordrecht. Het festival vindt niet alleen bij ons plaats. In totaal doen bijna 30 gemeenten mee van Almere tot Zwolle.

RTV Dordrecht nam bij een eerdere editie een kijkje bij het festival. Een muzikale impressie is hieronder te zien.

Lees meer over:

Gluren bij de Buren|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Festival Gluren bij de Buren zoekt deelnemers

Wie wel eens naar ‘Struinen in de Tuinen’ is geweest, moet even schakelen: het festival is namelijk ...