Dordrecht, Netherlands

Autoschade schering en inslag op het Geldelozepad

Veel auto hebben schade aan de zijkant Foto: Theun Evers
Bewoners van het Geldelozepad in het centrum van Dordrecht willen dat de gemeente iets doet aan het asociale rijgedrag van automobilisten. Regelmatig vinden bewoners hun auto terug met blikschade en afgereden spiegels.
Ron van de Rhee | 28 maart 2024 13:35 | Aangepast op 28 maart 2024 13:35
Het gaat om een smalle straat die volgens de gedupeerden regelmatig als racebaan gebruikt wordt en vermoedelijk ook als sluiproute vanwege afsluitingen elders in de stad.

Er zijn zelfs bewoners die, nadat de ene schade net verholpen was, al weer een nieuwe opliepen in de smalle straat achter het Stadskantoor. Vorige week heeft één van de bewoners een video-opname gemaakt van een auto waarvan de spiegel werd afgereden en waarop te zien is dat de dader gewoon doorrijdt. Met de aangifte is volgens de bewoners tot nu toe niets gedaan.

Burgemeester Kolff: “ik kan weinig doen”
Tijdens het vragen halfuurtje van de Dordtse gemeenteraad, waar de Partij voor de Dieren vragen over de kwestie stelde, liet burgemeester Kolff weten niet zo veel te kunnen doen. Het gaat hier om gedrag van automobilisten en het enige wat mogelijk is, is dat de politie de straat extra in de gaten gaat houden. Aan de gedupeerden deed Kolff de suggestie schade op te geven bij het Waarborgfonds, om zo mogelijk een vergoeding te krijgen. Maar een vergoeding door de gemeente zit er niet in.

Lees meer over:

Schade|Geldelozepad|

Lees ook

Bevers kosten Waterschap Hollandse Delta al ruim twee ton dit jaar

De opmars van de bever in Nederland vordert gestaag. Dertig jaar geleden werd de uitgestorven diers...

Storm Corrie gaat voor harde wind zorgen, maandag code geel

Harde wind en hoog water, daar gaat de eerste storm van 2022 voor zorgen. Zondagavond laat neemt de ...

Schade na opblazen brievenbus; ondanks vuurwerkverbod toch vernielingen

Aan de Mildenburg in Sterrenburg is een brievenbus opgeblazen met mogelijk zwaar vuurwerk. De schade...