Dordrecht, Netherlands

Bij dit Dordts café staat de Top 2000-stembus morgen voor de deur

De Top 2000-stembus is donderdagavond te gast in Dordrecht. De bus komt rond 20:00 uur aan bij café de Vrijheid, op de hoek van de Noordendijk en de Noorderstraat.
Corrado Francke | 30 november 2022 11:20 | Aangepast op 30 november 2022 11:20
De Top 2000 is een jaarlijks radioprogramma van Radio 2. Iedereen mag stemmen op de beste liedjes die ooit zijn gemaakt. Tussen eerste kerstdag en oudejaarsavond worden de tweeduizend populairste nummers gedraaid vanuit het speciaal voor het programma ingerichte Top 2000-café in Hilversum.

Stemmen en motivaties
De stembus toert tussen donderdag 1 december en woensdag 7 december door het hele land om zo veel mogelijk stemmen (en motivaties) op te halen bij luisteraars. Het is ook mogelijk online te stemmen. Dat kan vanaf donderdagochtend om 8:30 uur.

Radio-dj’s Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof zijn donderdagavond dus in Dordrecht te vinden met de bus. Zij spelen dan, vanuit het café, ook de Top 2000 Quiz.

Nielson
De meeste Dordtenaren stemden vorig jaar op Danny Vera met het nummer ‘Roller Coaster’. Landelijk eindigde ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen bovenaan. Ook de Dordtse zanger Nielson behaalde een plekje in de lijst. Zijn nummer Ijskoud kwam op plek 1330. Eerder stond hij in de lijst met Sexy Als Ik Dans, Mannenharten (met BLØF) en Hoe (met Miss Montreal).

Lees meer over:

Top 2000|

Lees ook

Bomvol Dordts café ontvangt Top 2000 met open armen: 'Ik leef hiervoor'

Toto, Queen, Billy Joel, The Beatles en meer artiesten galmden donderdagavond door de speakers van c...

Queen wint het in Dordt nipt van Danny Vera, Nielson maakt een Top 2000-comeback

Het zal de oplettende Dordtenaar vorig jaar wellicht niet zijn ontgaan: Dordtse zanger Nielson stond...