Dordrecht, Netherlands

Bijzonder insectenhotel fleurt Crabbehof op

Aandacht voor elkaar én voor hergebruik en duurzaamheid. Dat is de insteek van het Sociaal Plein aan de De Savornin Lohmanweg in Crabbehof dat inmiddels bijna klaar is. Wethouder Tanja de Jonge bracht een bezoek aan de wijk om met eigen ogen te zien hoe het de buurtbewoners vergaat en het nieuwe insectenhotel te openen.
Marjolein Vos | 13 februari 2023 14:21 | Aangepast op 13 februari 2023 14:21
Het insectenhotel, dat gemaakt is door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is een mooi voorbeeld van wat er allemaal gerealiseerd wordt in Crabbehof. De kast is gemaakt van restmaterialen. Vrijwilligers bij Wijk voor Wijk weten daar wel raad mee. In hun werkplaats worden oude spullen opgeknapt en wordt gekeken welke materialen nog een ronde meekunnen. Ook bij de Speelotheek Pip & Zo staat hergebruik voorop: ingeleverd speelgoed wordt schoongemaakt en zo nodig gerepareerd, om vervolgens verkocht te worden of geschonken aan gezinnen die het niet breed hebben.

Muurschildering
Er wordt al langer gewerkt aan het plein in Crabbehof door de buurt letterlijk en figuurlijk op te fleuren. In het najaar werd er nog een grote muurschildering op een van de saaie gebouwen aangebracht.
Het Sociaal Plein ligt tussen sociale onderneming Wijk voor Wijk, Speelotheek Pip & Zo, Bibliotheek Aanzet en Trefpunt De Nieuwe Stoof. De laatstgenoemde ontmoetingsplek wordt binnenkort verbouwd. Maar voorlopig kunnen buurtbewoners er nog met elkaar in gesprek. En kunnen ze ook kijken wat ze voor elkaar en voor hun wijk kunnen beteken. De organisaties die gevestigd zijn aan het Sociaal Plein organiseren namelijk allerlei activiteiten. Die activiteiten worden aangekondigd op flyers die mooi op de achterkant van het insectenhotel worden opgehangen.

Het Sociaal Plein nadert z'n voltooiing: het moet alleen nog opgefleurd worden met planten. En ook die, hoe kan het ook anders, zijn hergebruikt: ze zijn afkomstig uit tuinen van woningen die op de lijst staan om gesloopt te worden.

Lees meer over:

Crabbehof|

Lees ook

Zo is het nu aan de Troelstraweg een jaar na grote brand

Op de postbezorger na is het een rustige dinsdagochtend. Het is op een dag na een jaar geleden dat d...

Wij(k)plein moet Crabbehof een stukje vrolijker maken: ‘Wij zijn heel trots’

Na een lange aanloop was het deze woensdag zover: het sociaal plein in Crabbehof werd officieel geop...

Man gewond bij steekpartij Crabbehof

In de nacht van maandag op dinsdag is een 31-jarige man uit Dordrecht neergestoken.

Gemeente Dordrecht, Woonbron en Trivire gaan samen op voor een beter Crabbehof

Aan de Politieke Stamtafel vertellen Arthur Oerlemans (Woonbron), Tinka van Rood (Trivire) en wethou...

Politie vindt ‘professionele hennepkwekerij’ in Crabbehof, woning drie maanden dicht

De politie heeft maandag een naar eigen zeggen professioneel opgezette hennepplantage gevonden in ee...

Eigenaar café Bagatelle III in Crabbehof staat op dodenlijst

De eigenaar van het café Bagatelle III in de Dordrechtse wijk Crabbehof zou op een dodenlijst staan....