Dordrecht, Netherlands

Blij met de boosterprik op tweede kerstdag: 'Een mooi kerstcadeautje'

Geen bezoekje aan de meubelboulevard, dit jaar op tweede kerstdag en ook naar het Kerstcircus zit er tijdens deze lockdown niet in. Voor bezoekers van de GGD-priklocatie aan de Laan van Europa in Dordrecht maakt het dan ook niks uit of het Kerst is of niet. "Er is niets leuker dan je gezondheid," aldus een wachtende buiten, die er klaar voor is om zijn derde corona-vaccinatie te ontvangen. Een ander noemt haar prik 'een heel mooi kerstcadeautje dit jaar'.
Marjolein Vos | 28 december 2021 16:03 | Aangepast op 28 december 2021 16:03
Locatiehoofd Anita, die vanwege haar privacy liever niet haar achternaam noemt, is heel blij met de toestroom tijdens de feestdagen. "Het loopt heel goed. We zijn blij dat we zo veel mensen kunnen ontvangen, want mensen moesten veel moeite doen om een afspraak te maken. Dus het is heel fijn dat wij nu open zijn."

#WijVaccineren staat er op de blauwe polo's van de medewerkers in de vaccinatietenten. Zij zorgen dat de bezoekers op de juiste manier geregistreerd worden, een prik krijgen en een kopje koffie of thee tijdens het kwartiertje wachten na afloop.

Er kunnen maximaal tweeduizend mensen per dag op deze locatie terecht. De 66-jarige Ger de Hollander is op tweede kerstdag een van hen. "Ik vind dat iedereen dat moet doen. Je hebt een stroming die vindt dat je het niet moet doen, maar ik zit aan de andere kant. Mijn vrouw zit in de zorg, dus die maakt de ellende dagelijks mee."

Rijnmond
Net zo leuk als een strandwandeling
Ook Mari√ętte van de Wende (64) vindt het een noodzaak voor zichzelf. "Ik werk in de kinderopvang, dus dan is het belangrijk dat je zorgt dat je zelf veilig bent." Ze vindt het halen van de boosterprik dan ook een prima besteding van haar tweede kerstdag: "Bijna net zo goed als een strandwandeling."

De eveneens 64-jarige Carolien Visser en haar man wilden de boosterprik het liefst zo snel mogelijk krijgen, dus waren blij verrast dat ze tijdens Kerst terecht konden aan de Laan van Europa. "Vanavond gewoon weer aan het kerstmaal, dus we hopen dat we geen bijwerkingen krijgen. Maar we hebben helemaal geen last gehad van alle prikken, dus we gaan ervan uit dat dat nu ook niet het geval zal zijn."

Tijdens het rustkwartiertje na de inenting vertelt de 60-jarige Anita Groenewold dat zij zeer gemotiveerd was om de derde prik te laten zetten. "We willen allemaal uit deze ellendige tijd komen en ik zie het vaccineren als de enige mogelijkheid. Anders lukt het gewoon niet."

Volgens locatiehoofd Anita is het, met hulp van uitzendkrachten, goed te doen om ook in de kerstvakantie met genoeg medewerkers de vaccinatielocatie draaiende te houden. "Vakantie zit er inderdaad niet in en de meeste mensen zijn ook wel heel welwillend om te komen helpen en om te werken, dus gelukkig gaat dat heel goed."
Bron: Dit artikel is afkomstig van Rijnmond

Lees meer over:

corona|Vaccinatie|kerst|

Lees ook

Petitie bijna 200.000 keer ondertekend: sport moet weer open

Lekker met een groep sporten of op je vereniging een potje voetballen zit er door de coronamaatregel...

Burgemeester Kolff blij met versoepelingen in volle breedte: 'We hebben weer lucht en ruimte'

Burgemeester Wouter Kolff is blij dat er geluisterd is naar de oproep van burgemeesters om in het co...

Het is bijna zover: de Dordtse Decemberdagen zijn aanstaande!

Na twee magere jaren gehad te hebben tijdens de feestdagen pakt Dordrecht nu weer uit tijdens de dec...

Basisscholen weer open na kerstvakantie

Goed nieuws voor ouders met kinderen in het primair onderwijs. De scholen mogen na de kerstvakantie ...

Versoepelingen op komst: nachtclubs mogelijk open met 1G

Het kabinet koerst af op versoepelingen die volgende week dinsdag aangekondigd zullen worden tijdens...

Luidkeels meezingen: All I want for Christmas is yoouuuuuuuu!

De Sing-a-long was een vast onderdeel van de Dordtse kerstmarkt. Na drie jaar afwezigheid door de co...