Dordrecht, Netherlands

Blunderende arbiter Joey Kooij de gebeten hond na De Graafschap – FC Dordrecht: ‘Ik heb hem aangeraden te gaan padellen’

Scheidsrechter Joey Kooij kan een bezoekje aan de Dordtse binnenstad maar beter even uitstellen. Vrijdagavond gaf de arbiter een penalty cadeau aan De Graafschap waardoor FC Dordrecht genoegen moest nemen met een punt: 2-2. Van ‘krankzinnig’ tot ‘arrogant’ en ‘bestolen’: op sociale media is niemand te spreken over de beslissing van Kooij.
Alexander Eleveld | 14 februari 2022 11:33 | Aangepast op 14 februari 2022 11:33
“Ben nog steeds woedend”, twittert FC Dordrecht-supporter Rogier ruim een halfuur na het laatste fluitsignaal. “Een dramatische droeftoeter”, vindt Leo. “Wat een arrogant mannetje”, wijst Marco op de twee gele kaarten die Kooij uitdeelde na de te makkelijk gegeven strafschop.

Invaller Jacky Donkor had er, mede door een ongekende prachtgoal, voor gezorgd dat FC Dordrecht op voorsprong aan de slotminuten was begonnen. In de zesde minuut van de blessuretijd trok Sam Hendriks de stand echter weer gelijk.

'Schandalig'
Daar was een dubieuze penalty aan voorafgegaan: Ted van de Pavert ging tegen het gras na een duel van Ruggero Mannes, Kooij wees resoluut naar de stip. “Schandalig”, reageert Sem op Twitter.

Analist Hans Kraay jr. reageerde bij ESPN op de beslissing van Kooij. “Ik begrijp dat Dordrecht woest is. Ik zou gewoon sorry zeggen, dan ga je met een ander gevoel terug naar huis.” Voor dezelfde camera was Dordrecht-trainer Michele Santoni woest: “Ik heb hem aangeraden te gaan padellen.”
Neal spreekt van een “krankzinnige beslissing” van Kooij. “Dit kan echt niet”, voegt hij eraan toe. “Nooit meer laten fluiten”, is Randy furieus. Jasper spreekt van een schande: “Kooij hoeft zich wat mij betreft even niet meer te melden in het betaald voetbal.”

'Overwinning bestolen'
Daar blijft het niet mee. “Wat moet Dordrecht zich bestolen voelen”, leeft Klaas mee met de Schapenkoppen. Wilko blijft rustiger: “Qua spelverhouding is een 2-2 gelijkspel terecht, maar FC Dordrecht wordt van een overwinning bestolen.”Kooij wilde na afloop van het duel niet reageren op vragen van ESPN.

Lees ook

FC Dordt steunt Sparta: stadion niet openen voor een derde capaciteit

Alle voetbalstadions in Nederland zijn vanwege de coronamaatregelen al vanaf 12 november gesloten vo...

FC Dordrecht sorteert voor op laatste seizoensmaanden: ‘We hebben elke week nog een finale’

Na een week rust wegens storm Eunice pakt FC Dordrecht het seizoen weer op met een thuiswedstrijd te...

Huiswerk voor FC Dordrecht na nederlaag tegen directe concurrent FC Den Bosch

FC Dordrecht heeft vrijdagavond met 3-0 verloren van Den Bosch. Een pijnlijke nederlaag, want de Bra...

Bekijk hier een samenvatting van VV Arnemuiden - FC Dordrecht

FC Dordrecht opende vrijdagavond de oefencampagne met een 0-4 zege op tweedeklasser Arnemuiden. In h...

FC Dordrecht-aanvaller Jacky Donkor op weg naar Excelsior

Het zat er al even aan te komen: Excelsior wil Jacky Donkor binnenhalen. De buitenspeler van FC Dord...

Supporters FC Dordrecht en lokale omroep slaan handen ineen met podcast

De voetbalwereld is een podcast rijker: de FC Dordtcast. De podcast is het resultaat van een samenwe...