Dordrecht, Netherlands

Boodschap voor gemeente en staatssecretaris: 'Meer nazorg voor oud-veteranen'

Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat was vrijdagmiddag in Wijkcentrum De Admiraal in Wielwijk. Daar ging hij in gesprek met Dordtse oud-veteranen. Ook de Dordtse VVD was aanwezig in het wijkcentrum omdat er, als het gaat om nazorg voor deze oud-veteranen, nog wel wat winst te halen valt. Veel van hen weten namelijk niet waar zij met bepaalde vragen naar toe kunnen.
Dennis Koorevaar | 15 september 2023 17:13 | Aangepast op 15 september 2023 17:13
"Wij vinden dat de waardering er moet zijn voor veteranen", zegt John van der Net, VVD-raadslid. "Zij hebben zich ingezet voor dit land. We zien mensen die nog in bijvoorbeeld Indië hebben gezeten. Zij hebben dingen gezien die jij en ik waarschijnlijk nooit zullen zien. En gelukkig maar." De VVD pleit er dan ook voor dat er voor hen meer zorg en aandacht moet zijn.

Voorzitter van het Dordtse Veterane Commité Edwin van Vught heeft regelmatig te maken met vragen van oud-veteranen. Vaak weten zij niet waar ze terecht kunnen. "Iemand wordt uit huis gezet omdat hij of zij de huur niet meer kan betalen, maar weet dan niet wat hem te doen staat. Het zou dan mooi zijn als er een loket is waar je terecht kunt met dit soort vragen."

De staatssecretaris neemt deze signale mee naar Den Haag en heeft zelf ook bijzondere verhalen gehoord. "Iemand vertelde over zijn tijd in een Jappekamp. Bij terugkomst dachten mensen dat hij in zijn zwembroek op het strand had gezeten, maar niets was minder waar. Het is belangrijk om te weten dat er in de afgelopen jaren veel veranderd is en dat we met de tijd mee moeten." De nazorg voor deze mensen is volgens Van Der Maat dan ook van groot belang.

Binnenkort stelt de Dordtse VVD vragen aan het college van burgemeester en wethouders om dit probleem aan te kaarten.

Lees meer over:

veteranen|staatssecretaris|

Meest gelezen

Illegaal bordeel Vincent van Goghstraat gesloten

Redactie RTV Dordrecht | 20 sep 2023 12:41

Lees ook

Dordtse VVD: zorgen om welzijn veteranen

De Dordtse VVD vraagt zich af of de stad genoeg doet voor haar veteranen. Dat blijkt uit vragen die ...