Dordrecht, Netherlands

Botsauto's, suikerspinnen en draaimolen: de kermis is weer in de stad

Op de Spuiboulevard wordt hard gewerkt aan de opbouw van de zomerkermis. Zaterdag wordt die officieel geopend. Tot en met volgende week zondag kunnen bezoekers dan genieten van de attracties, zoals de booster en de breakdance. Maar natuurlijk ook van poffertjeskraam en de suikerspinnen.
Marjolein Vos | 15 juni 2022 15:58 | Aangepast op 15 juni 2022 15:58
Iedere dag worden er aanvullende activiteiten georganiseerd. Zo wordt het publiek dinsdagavond vermaakt met Latijns-Amerikaanse muziek. En op vrijdag staat de kermis in het teken van de Hollandse avond, waar ook verschillende Dordtse artiesten zullen optreden.

Voor wie het allemaal een beetje te veel van het goede is, kan dinsdagmiddag terecht op de Spuiboulevard. Dan wordt zogenaamde Autisme Experience gehouden: een prikkelarme kermis, waarbij het geluid en de lichteffecten worden uitgezet.

Het is overigens waarschijnlijk de laatste keer dat de zomerkermis van Dordt neerstrijkt op de Spuiboulevard: de gemeente gaat het gebied herinrichten en het oude Stadskantoor wordt gesloopt. Waar de kermis volgend jaar opbouwt, is nog niet bekend.

Lees meer over:

Kermis|Spuiboulevard|

Meest gelezen

Kinderstepje en jas gevonden, maar geen kind aangetroffen

Jordy Nijenhuis | 25 jun 2022 21:19

Criminelen plunderen rekening bejaarde man na babbeltruc

Corrado Francke | 27 jun 2022 10:30

Lees ook

Een kermis zonder teveel licht en geluid is perfect voor mensen met autisme

Een kermis zonder felle lichten en harde geluiden. Inmiddels is het één van de vaste waarden tijde...