Dordrecht, Netherlands

Bouw je eigen huis: kinderen in de weer met hout en spijkers bij Timmerdorp

Een middagje niet achter je computer zitten, maar lekker buiten in de weer zijn met bouwmaterialen. Dat kon dit weekend aan de Noordendijk.
Marjolein Vos | 7 juli 2022 09:55 | Aangepast op 7 juli 2022 09:55
“We zijn een soort kerk/huis/kasteel aan het maken”, vertelt een van de jongens terwijl hij met spijkers in zijn hand staat en trots zijn bouwwerk laat zien. Zelfs op de details wordt gelet: het gebouw is al voorzien van een klok.

Het Timmerdorp is een initiatief het Vogelnest in samenwerking met de Tiny Houses: de kleine woningen die al op meerdere plekken in de stad staan. “Bij Timmerdorp sponsorden tal van bedrijven ons hout, spijkers, schroeven en gereedschap en samen met de kinderen van binnen en buiten de wijk hebben we een heus dorp gebouwd”, vertelt een van de organisatoren.
De kinderen uit groep 5 tot en met 8 mochten hun fantasie de vrije loop laten. En dat leverden bijzondere creaties op. Met wat hulp van handige vaders werd zelfs een inklapbare tafel gefabriceerd. “Het is een soort bar, maar kan ook gebruikt worden als dak”, legt de jonge bouwer uit. “Thuis ga ik ook vaak aan de slag (met hout). Ik heb een keer de toren van Parijs gemaakt. En een villa én een stadion.”

Na getrakteerd te zijn op een ijsje gaan de kinderen snel weer door met bouwen. Al snel wordt duidelijk dat je samen een nog veel groter huis kunt knutselen. “Ik vind het ook knap hoe we dit met z’n allen hebben gemaakt. Het lijkt heel moeilijk om te maken en dat is het eigenlijk ook. Maar het is toch gelukt.”

Lees meer over:

Timmerdorp|