Dordrecht, Netherlands

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Schiet op met een oplossing voor de gestremde veerdienst Werkendam. Met die boodschap hebben verschillende bedrijven in de Brabantse Biesbosch een gezamenlijke e-mail verstuurd naar vervoerder Blue Amigo. “Wij vragen u met klem voor alternatief vervoer te zorgen”, aldus de ondertekenaars.
Redactie RTV Dordrecht | 19 april 2024 17:00 | Aangepast op 19 april 2024 17:00
Drinkwaterbedrijf Evides, Aqualab, het Biesbosch Museum en Staatsbosbeheer trekken in de mail, in handen van RTV Dordrecht, deze week aan de bel. De bedrijven geven aan veel last te hebben van de pont die niet vaart. “Onze medewerkers moeten wekelijks honderden kilometers omrijden met hoge filedruk, veel tijdverlies en extra brandstofverbruik."

Domino Booij, woordvoerder van Evides, vult aan: “We hopen met deze mail aan Blue Amigo aan te geven dat de impact van het uitvallen van de veerpont groot is, en dat een alternatieve veerpont voor ons echt noodzakelijk is.”

Problemen door veerstremming
En dat is niet het enige waar de werkgevers mee te maken krijgen. “Bezoekers kunnen het museum niet bereiken, beheerwerkzaamheden in de Biesbosch kunnen niet worden uitgevoerd en ook de aanvoer van watermonsters voor Aqualab loopt veel vertraging op”, schrijven de bedrijven.

De pont werd anderhalve week geleden aangevaren door een vrachtschip en ligt voor reparatie stil. Een schip vinden dat als noodoplossing kan dienen is volgens Blue Amigo niet gelukt. Uit een inventarisatie door onze redactie blijk echter dat er wel degelijk schepen beschikbaar zijn, maar dat die nog niet zijn benaderd door de vervoerder.

Rond 1 mei oude pont weer terug
Volgens Blue Amigo zal de beschadigde pont rond 1 mei weer in de vaart worden genomen. Het schadeherstelbedrijf zou er alles aan doen om de opgelopen schade zo snel als mogelijk te repareren. Een vervangende boot wordt tot die tijd niet ingezet.

Lees ook

Veerdienst Kop van 't Land Koningsdag weer in de vaart

Eerder dan verwacht wordt de veerdienst tussen Dordrecht en Werkendam weer gevaren. Vanaf Koningsdag...

Alternatieven voor veerpont Kop van ´t Land zijn er, maar worden niet ingehuurd

Van een boot voor alleen voetgangers, tot één waar fietsers en automobilisten mee kunnen worden ove...

Pont Werkendam uit de vaart door aanvaring

De komende dagen vaart er geen veerpont tussen Dordrecht en Werkendam. Dat komt door een aanvaring t...

Veerdienst Kop van't Land ligt een paar dagen stil wegens onderhoud

Vanaf vandaag ligt de veerdienst tussen de Kop van’t Land en de Brabantse Biesbosch bij Werkendam vo...