Dordrecht, Netherlands

Brandweer zoekt nieuwe beroepslieden

Solliciteren kan tot en met 12 december. Foto: Brandweer Zuid-Holland Zuid
De Brandweer Zuid-Holland Zuid is op zoek naar versterking. Voor het team van de beroepsbrandweer hopen de brandweerlieden vijf nieuwe collega’s te vinden.
Marjolein Vos | 1 december 2023 00:30 | Aangepast op 30 november 2023 13:11
Via hun website en social media-kanalen doet het korps een oproep. “We merken vaak dat het toch een jongensdroom van velen is: werken bij de brandweer. Nu krijg je die kans om te solliciteren”, vertelt woordvoerder Shaun Roubos. “Het is uitdagend, afwisselend werk. De ene keer blus je een brand in een woonhuis, de volgende keer red je een kat uit een boom of knip je een autowrak open na een ongeval. Geen dag is hetzelfde. Maar wat voorop staat is dat je het samen doet, in teamverband een ander helpen.”

Elk jaar wordt bekeken wat er nodig is aan spe­ci­a­lis­men. “Tij­dens de vo­ri­ge wer­vings­cam­pag­ne draai­de het voor­al om dui­kers. Die heb­ben we nu vol­doen­de’, zegt Shaun. “Dit jaar zoe­ken we voor­al be­roeps­col­le­ga's die we in­tern op­lei­den tot mo­tor­drij­ver, die naast uiteenlopende brandweertaken verschillende taken aan boord van de blusboot verrichten. Daar­naast zoe­ken we een schip­per voor de blus­boot. We heb­ben er al vijf, maar wil­len naar zes, zo­dat el­ke ploeg twee schip­pers heeft.”

Werken bij de beroepsbrandweer kenmerkt zich door diensten van 24 uur. Dat betekent dat je in die 24 uur werkt, oefent, sport en slaapt op de kazerne. Maar daarna ben je ook weer 48 uur vrij.

Selectieproces
Meer informatie over de vacatures is te vinden op de website gabijdebrandweer.nl. Als je geïnteresseerd bent, kun je je aanmelden voor informatiebijeenkomsten. “Daar mensen gelijk een kijkje bij ons in de keuken. Aan­we­zig zijn bij zo'n informatieavond is een ver­plicht on­der­deel van het sol­li­ci­ta­tie­pro­ces. Woon je die niet bij, dan sol­li­ci­teer je niet meer mee”, legt Shaun uit. “Het brandweervak is een verantwoordelijke baan die om een uniform selectietraject vraagt. Kandidaten doorlopen naast het bijwonen van een informatiebijeenkomst dan ook diverse stappen, waaronder een selectietestdag op 2 januari 2024 en een 24-uurs outdoor assessment en motivatiegesprek in januari. Met een goede basisconditie en gezond verstand is het traject prima te doorlopen.” De kandidaten worden getest op uithoudingsvermogen, fysieke gesteldheid en technisch inzicht. Vrijwel alle onderdelen zijn te trainen, zoals bijvoorbeeld de shuttle run test en de zwemvaardigheidstest.

Lees meer over:

Brandweer|

Meest gelezen

Lees ook

Stormschade: tuinset dreigt van dak te vallen op Voorstraat

Storm Henk, die dinsdagavond over Nederland trok, heeft in onze stad niet heel veel schade veroorza...

Oud en Nieuw relatief rustig verlopen in Dordt

De jaarwisseling is in Dordrecht en de andere Drechtsteden zonder al te grote incidenten verlopen. D...

Loslatende bakstenen zorgen voor gevaarlijke situatie Steegoversloot

De brandweer is vanmorgen uitgerukt vanwege een onveilige situatie op de hoek van de Steegoversloot ...

Kleine dakbrand bij van Leeuwenhoekweg snel onder controle

In de ochtend van vrijdag 4 augustus brak er rond de klok van negen uur een dakbrand uit op een bedr...

Veertig keer melding persoon te water, brandweer adviseert: 'Wees alert'

De brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid is de afgelopen zes maanden ruim 40 keer ingezet voor mel...

Brand woon- zorgcomplex Vreedonklaan; geen gewonden

De brandweer rukte vanochtend uit voor een kleine brand in de Vreedonklaan in Dordrecht. Niemand raa...