Dordrecht, Netherlands

Code oranje: ’t dondert en ‘t bliksemt

Na een warme en benauwde week maakt het zonnetje plaats voor code oranje. Tussen 15.00 uur en 20.00 barsten zware onweersbuien los in de regio Zuid-Holland, meldt het KNMI.
Marie Frenay | 20 juni 2023 14:17 | Aangepast op 20 juni 2023 14:17
Het regent het, het regent, de pannetjes worden nat. Tenminste dat voorspelt het KNMI. Verwacht wordt dat er veel neerslag in een korte tijd zal vallen in de regio Zuid-Holland.

Hagelstenen en windstoten
Naast een flinke frisse douche moeten Dordtenaren mogelijk ook rekening houden met hagelstenen van circa 2 centimeter groot en zware windstoten van tachtig kilometer per uur.

Met code oranje waarschuwt het KNMI voor gevaarlijk of extreem weer. Dit soort weer kan voor veel schade zorgen door bijvoorbeeld omvallende bomen, rondvliegende objecten en blikseminslag.

Waarschuwing voor weggebruikers
Ook Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten die vanmiddag op pad moeten. Let op de drukte op de weg en pas je rijstijl aan. Zo adviseert de wegbeheerder extra afstand te houden op voorliggers, de juiste autoverlichting aan te doen en geen onverwachte rijbewegingen te maken.

Het gaat waarschijnlijk tussen 15.00 uur en 20.00 uur flink spoken. Tussen 20.00 uur en 21.00 uur geeft het KNMI code geel af en later weer code groen.

Lees meer over:

Code Oranje|

Meest gelezen

Lepeltje Lepeltje terug in het Weizigtpark

Ylva Verbeek | 9 mei 2024 08:30

Lees ook

LIVEBLOG: Code oranje voor storm Eunice

Welkom bij dit liveblog over de storm die vandaag door het land raast. De storm draagt de naam Eunic...