Dordrecht, Netherlands

Dit weekend: veel muziek op TV Dordrecht

Dit weekend zijn er weer bijzondere concerten te zien op TV Dordrecht. Zaterdag zenden we het eerste deel van 15. uit, onderdeel van Opwaarts 3 uit februari 2022 in de Wilheminakerk. En omdat de zomervakantie bijna voorbij is en het event dit jaar tijdens Big Rivers werd afgelast vanwege de hitte zenden we zondag nog een keer de editie van Ameezing van vorig jaar uit.
Redactie RTV Dordrecht | 18 augustus 2023 17:30 | Aangepast op 18 augustus 2023 17:26
Opwaarts
De hele maand augustus staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concerten uit 2021 en 2022 op bijzondere locaties uit de koker van Bibelot. Het concept van Opwaarts in een notendop: je neemt een bij voorkeur lokale muzikant die de meest uiteenlopende sounds en effecten tot een mooie set omtovert, en voegt daar kleurrijke videokunst aan toe. Het resultaat van deze combinatie was verbluffend op vrijdag 25 februari 2022 in de Wilhelminakerk.

De muziek van Winterdagen en 15. klonk prachtig in de kerk, waarbij het publiek niet naar de artiest keek, maar liggend op een matras genoot van de visuals van Stijn Goossens die op de koepel werden geprojecteerd.

15. is de naam van de Rotterdamse neoklassieke componist Dylan Viset. In het midden van een drukke stad, creëert Viset kalmte, intimiteit en oprechte composities. 15. bundelt zijn gedachten en emoties, met zijn piano zet hij de eb en vloed van het leven om in muziek.

Stijn Goossens is een moderne 3D Animator en Visual Jockey. Tijdens zijn vernieuwende act gebruikt de Dordtenaar visuals die zijn geïnspireerd op zijn liefde voor dans. Op deze manier probeert hij het publiek te raken, zoals hij dit ook bij een reguliere dansshow zou doen.

Het 15.-gedeelte van Opwaarts 2022 wordt in twee delen uitgezonden, volgende week zaterdag 26 augustus deel 2 en deze zaterdag 19 augustus deel 1, te zien vanaf 18.00 uur op TV Dordrecht, na het Weekoverzicht Nieuws.

Meezingspektakel
‘Ameezing’ is al jarenlang een vast onderdeel op de zaterdagmiddag van Big Rivers, maar werd dit jaar vanwege de hitte afgelast. De organisatie vond het onverantwoord om groen licht te geven voor het evenement.

Gelukkig hebben wij nog onze registratie van de zeer gelaagde editie van vorig jaar. Vanaf de eerste klanken van het toepasselijke 'Let me entertain you' zat de sfeer er goed in.

Was je vorig jaar bij hét meezingfeest op op het Grotekerksplein en wil je er nog een keer van genieten ? Of heb je het toen en gemist en wil je de optredens van het koor, Maarten Teekens en Leo Schellinger wel een keer zien en beleven ? Kijk dan deze zondag 20 augustus vanaf 12.00 uur naar TV Dordrecht voor een 45 minuten lange impressie. De special wordt tot maandagavond ieder uur herhaald.

Lees meer over:

concert|Muziek|

Meest gelezen

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 10 jun 2024 10:41

A16 dicht na ernstig ongeluk, traumahelikopter landt op snelweg

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 7 jun 2024 15:57

Lees ook

Ideaal festivalweer zorgt voor topdrukte tijdens Wantijpop 2024

Geen extreem hoge temperaturen dit jaar, maar juist ideaal festivalweer. Het Wantijpark was zaterdag...

Drummend uit de sleur door 'emoties en gevoelens van je af te slaan’

Hoe ga je om met dagelijkse stress of met gevoelens van onmacht? Jens Kirpestein helpt in zijn Dordt...

Komende maand unieke 'Opwaarts'-concerten op TV Dordrecht

De hele maand april staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concert...

Lokale solomuziekanten gaan de strijd aan in tiende Solisten Concours

Voor talentvolle amateurmuzikanten uit de Drechtsteden staat zaterdag 10 februari wellicht dikgedruk...

Zaterdag op TV Dordrecht: concert Dordtse singer-songwriter

De Dordtse Anouk Vrakking, beter bekend onder haar artiestennaam Noek, heeft het afgelopen jaar niet...

Zaterdag concert Jaap Mol op TV Dordrecht

Ook dit weekend is er weer een bijzonder concert te zien op TV Dordrecht, een optreden van Jaap Mol ...