Dordrecht, Netherlands

Dit weekend: veel muziek op TV Dordrecht

Dit weekend zijn er weer bijzondere concerten te zien op TV Dordrecht. Zaterdag zenden we het eerste deel van 15. uit, onderdeel van Opwaarts 3 uit februari 2022 in de Wilheminakerk. En omdat de zomervakantie bijna voorbij is en het event dit jaar tijdens Big Rivers werd afgelast vanwege de hitte zenden we zondag nog een keer de editie van Ameezing van vorig jaar uit.
Redactie RTV Dordrecht | 18 augustus 2023 17:30 | Aangepast op 18 augustus 2023 17:26
Opwaarts
De hele maand augustus staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concerten uit 2021 en 2022 op bijzondere locaties uit de koker van Bibelot. Het concept van Opwaarts in een notendop: je neemt een bij voorkeur lokale muzikant die de meest uiteenlopende sounds en effecten tot een mooie set omtovert, en voegt daar kleurrijke videokunst aan toe. Het resultaat van deze combinatie was verbluffend op vrijdag 25 februari 2022 in de Wilhelminakerk.

De muziek van Winterdagen en 15. klonk prachtig in de kerk, waarbij het publiek niet naar de artiest keek, maar liggend op een matras genoot van de visuals van Stijn Goossens die op de koepel werden geprojecteerd.

15. is de naam van de Rotterdamse neoklassieke componist Dylan Viset. In het midden van een drukke stad, creëert Viset kalmte, intimiteit en oprechte composities. 15. bundelt zijn gedachten en emoties, met zijn piano zet hij de eb en vloed van het leven om in muziek.

Stijn Goossens is een moderne 3D Animator en Visual Jockey. Tijdens zijn vernieuwende act gebruikt de Dordtenaar visuals die zijn geïnspireerd op zijn liefde voor dans. Op deze manier probeert hij het publiek te raken, zoals hij dit ook bij een reguliere dansshow zou doen.

Het 15.-gedeelte van Opwaarts 2022 wordt in twee delen uitgezonden, volgende week zaterdag 26 augustus deel 2 en deze zaterdag 19 augustus deel 1, te zien vanaf 18.00 uur op TV Dordrecht, na het Weekoverzicht Nieuws.

Meezingspektakel
‘Ameezing’ is al jarenlang een vast onderdeel op de zaterdagmiddag van Big Rivers, maar werd dit jaar vanwege de hitte afgelast. De organisatie vond het onverantwoord om groen licht te geven voor het evenement.

Gelukkig hebben wij nog onze registratie van de zeer gelaagde editie van vorig jaar. Vanaf de eerste klanken van het toepasselijke 'Let me entertain you' zat de sfeer er goed in.

Was je vorig jaar bij hét meezingfeest op op het Grotekerksplein en wil je er nog een keer van genieten ? Of heb je het toen en gemist en wil je de optredens van het koor, Maarten Teekens en Leo Schellinger wel een keer zien en beleven ? Kijk dan deze zondag 20 augustus vanaf 12.00 uur naar TV Dordrecht voor een 45 minuten lange impressie. De special wordt tot maandagavond ieder uur herhaald.

Lees meer over:

concert|Muziek|

Lees ook

Zaterdag op TV Dordrecht: concert Rotterdamse band Elephant

Deze vrijdag is hun nieuwste album 'Shooting for the Moon' uitgekomen en op 27 en 28 september as. z...

Zaterdag: concert Nieuw-Zeelandse 'Ed Sheeran' op TV Dordrecht

Dit weekend herhalen we op TV Dordrecht een bijzonder concert, een optreden van de Nieuw-Zeelandse m...

Dit weekend: zowel zaterdag als zondag muziek op TV Dordrecht

Dit weekend zijn er weer bijzondere concerten te zien op TV Dordrecht. Zaterdag zenden we het tweede...

zaterdag uniek concert op TV Dordrecht: Opwaarts deel 1

De komende vijf zaterdagavonden staat de programmering op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Un...

Veel muziek, bier en zon tijdens Wantij Live en Wantijpop 2023

Er wordt op dit moment nog de laatste hand gelegd aan het podium, maar vrijdag en zaterdag is het da...

Hiep, hiep, hoera! Popcentrale viert 22ste verjaardag

Popcentrale viert op zaterdag 15 april feest, want het muziekcentrum bestaat inmiddels 22 jaar! Deze...