Dordrecht, Netherlands

Dordtenaren wippen 83525 tegels uit de grond tijdens NK Tegelwippen

tegelwippers steken handen uit de mouwen Tineke Dijkstra
Heb jij deelgenomen aan het NK Tegelwippen? De winnende gemeenten van het bijzonder NK worden vandaag bekendgemaakt. Dordrecht is niet de winnaar van het NK, maar heeft wel de tweede plaats weten te bemachtigen!
Marie Frenay | 8 november 2022 11:38 | Aangepast op 8 november 2022 11:38
Nederland is versteend en dat zorgt inmiddels voor verschillende problemen. Door de klimaatverwarming kan het daardoor heel erg warm worden in steden. Stenen houden namelijk de warmte vast. Als het regent, wat ook steeds vaker en extremer gebeurt, dan kan het water nergens heen.

Tegel voor tegel
De organisatie van het NK Tegelwippen hoopt met hun NK Nederlanders aan te moedigen hun steden, dorpen of tuinen te vergroenen. Tegel voor Tegel wordt Nederland een klein stukje groener. Het NK Tegelwippen bestaat nu twee jaar.

Het initiatief lijkt goed te werken. In de gemeente Breda, de winnaar van het NK tegelwippen voor de categorie grote gemeenten, zijn 198429 tegels uit de grond gewipt. In Dordrecht gaat het om 83525 tegels. In totaal zijn er 2,8 miljoen tegels uit de grond gewipt in heel Nederland. Tijdens de eerste versie van het NK werden 1.6 miljoen stenen uit de grond getrokken.

Wipper van de maand
Niet alleen gemeenten kunnen meedoen aan de wedstrijd ook losse deelnemers. Iedere maand wordt een nieuw persoon aangewezen als Wipper van de maand. Een van deze Wippers maakt straks kans op een mooie prijs.

Via de site lees je meer over de actie!

Lees meer over:

tegelwippen|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00