Dordrecht, Netherlands

Dordtse voetballer Baas opgenomen in selectie Jong Oranje: ‘Dit is heel erg mooi’

De Dordtse voetballer Julian Baas is voor het eerst opgenomen in de selectie van Jong Oranje. Dat maakte de bond maandag bekend. Met de nationale ploeg wil Baas kwalificatie voor het Europees Kampioenschap 2025 in Slowakije afdwingen.
Corrado Francke | 10 oktober 2023 15:22 | Aangepast op 10 oktober 2023 15:22
Op de website van zijn werkgever Excelsior noemt Baas de uitnodiging ‘hartstikke gaaf’. “Nadat ik niet was opgenomen in de voorselectie was ik hier niet meer vanuit gegaan. Ik zie dit als een beloning voor de ontwikkeling die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt.”

Met de Dordtenaar op het middenveld promoveerde Excelsior in de zomer van 2022 naar de eredivisie. “Dat heeft mij enorm geholpen, ik merk nu dat ik meer ervaring heb op dit niveau en dit een mooie nieuwe stap is voor mij”, aldus Baas, wiens moeder verantwoordelijk is voor de administratie bij FC Dordrecht.

Vaste kracht
Baas speelde in 2018 bij Oranje Wit toen hij werd opgepikt door Excelsior. Na twee jaar in de jeugd van de Kralingers debuteerde hij in het seizoen 2020-2021 in het eerste elftal. Sindsdien ontwikkelde hij zich tot een vaste kracht in het team. Dat is ook Michael Reiziger, bondscoach van Jong Oranje, opgevallen.

Op 12 oktober speelt Jong Oranje, dat aan de leiding gaat in de kwalificatiegroep, in Batumi tegen Georgië. Vijf dagen later wacht een uitwedstrijd tegen Gibraltar.

Lees meer over:

Julian Baas|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Droomdebuut in eredivisie voor scorende Julian Baas: 'Had het er nog over met familie'

Voetballer Julian Baas kende zaterdag een droomdebuut in de eredivisie. De voor Excelsior Rotterdam ...

Julian Baas promoveert met Excelsior en vergroot Dordts aandeel in de eredivisie

Na een bloedstollende strijd is het voetballer Julian Baas zondagavond gelukt om met Excelsior te pr...