Dordrecht, Netherlands

Dordtse wijkkranten bestaan dertig jaar

Donderdagavond vond er een wel heel speciale bijeenkomst plaats. De drijvende krachten achter de Dordtse wijkkranten kwamen bijeen om het dertigjarig jubileum te vieren. Oude rotten en jonge(re) krantenmakers blikten samen met wethouder Heijkoop terug en zijn hoopvol over de toekomst.
Corrado Francke | 25 november 2022 14:12 | Aangepast op 25 november 2022 14:12
Bij binnenkomst voelt het aan als een soort grote familie. Bijna iedereen kent elkaar en de sfeer is gemoedelijk. De (toch vooral) vrijwilligers die zich bezig houden met de verschillende Dordtse wijkkranten zijn blij met de erkenning. Want welke Dordtenaar is er nou niet opgegroeid met De Reelander, De Stem of De Poorter? Jonge aanwas voor de amateurredacties laat nog wel op zich wachten, maar dat mag het optimisme over de toekomst niet drukken.
Over die toekomst kwam wethouder Peter Heijkoop ook nog te spreken, na mooie woorden over de afgelopen dertig jaar. Het nut van de wijkkrant is in die drie decennia volgens de wethouder immers prima duidelijk geworden. Volgens de wethouder zijn zorgen over het wegbezuinigen van de kranten dan ook ongegrond. De wijkkranten gaan een mooie toekomst tegemoet.

Ter ere van het jubileum is er een heuse jubileumkrant gemaakt, gevuld met artikelen van de tien wijkkranten. Voor en door de mensen uit de wijk. Om diegenen die langer dan tien jaar vrijwillig voor een wijkkrant hebben gewerkt in het zonnetje te zetten was er vanuit de gemeente nog een verrassing. Welgeteld 21 vrijwilligers werden op de feestelijke avond verrast met een speldje.

Lees meer over:

jubileum|Wijkkrant|

Lees ook

Nationaal Onderwijsmuseum viert 450 jarig jubileum vrije Statenvergadering

Het is dit jaar 450 jaar geleden dat de eerste vrije Statenvergadering in Dordrecht plaatsvond. Het ...