Dordrecht, Netherlands

DrechtStadLoop staat weer voor de deur!

Iedereen er klaar voor? Én start! In november is het weer zover: de DrechtStadLoop. Dit jaar is de 14e editie op een parcour vanaf het hart van Dordrecht. Honderden mensen gaan weer de strijd aan met de klok op met zichzelf. De hoofdafstand is de AGRO DELTA halve marathon, daarnaast is er een wedstrijd voor framerunners, een puppyrun en een jeugdloop.
Stephanie Roggekamp | 15 juli 2022 14:04 | Aangepast op 15 juli 2022 14:04
Verder zijn er prestatielopen over 3, 5 en 10 km. Op de 5 en 10 km kan men ook deelnemen als bedrijventeam. Er wordt gestart en gefinisht op het Statenplein. Langs de route van dit grootste hardloopevenement van Zuid-Holland-Zuid staat er op meerdere punten muzikale ondersteuning. Voor iedere deelnemer ligt er bij de finish een unieke medaille klaar.

Opbrengst naar onderzoek van Long Covid
Het coronavirus, het heeft een hoop met de wereld gedaan. Hoewel sommigen erg ziek werden van het virus, werd een kleinere groep misschien niet heel ziek, maar bleef klachten houden van onder meer ernstige vermoeidheid, benauwdheid en concentratieverlies. Dit kan maanden en zelfs jaren aanhouden en maakt het leven, werken en recreëren van deze patiënten erg zwaar. Daarom is meer aandacht nodig voor de oorzaak en behandeling van Long (langdurig) Covid (ook wel Post Covid), zoals we deze ziekte inmiddels noemen.

In het Albert Schweitzer ziekenhuis is hiervoor een polikliniek opgezet. Onder anderen sportarts Frank Loeffen helpt patiënten daar om hun kracht en energie terug te winnen. Loeffen: “Om betere behandeling mogelijk te maken en onderzoek data te verzamelen, hebben we speciale apparatuur nodig voor het meten van inspanningsvermogen. Het zou geweldig zijn als de fitte, sportieve deelnemers aan de DrechtStadLoop deze aanschaf mede mogelijk maken. Zo helpen we samen de honderden mensen in onze regio die veelal in stilte langdurig lijden onder de gevolgen van corona. Dan verbroedert de sport echt!” 

Bedrijven kunnen een steentje bijdragen en hun personeel een kans geven om te rennen. Er staan 5 en 10 km bedrijvenlopen op het programma. Individueel kan men doneren of een eigen sponsoractie opstarten. Diegene die het meeste sponsorgeld binnenhaalt, krijgt een paar loopschoenen. Ook de 750ste en de 1500ste inschrijver mogen een paar schoenen uitzoeken bij Runnersworld Dordrecht.

Lees ook

Dordt in Stoom komt dit jaar definitief terug

Goed nieuws voor liefhebbers van stoomboten, oude ambachten, treinen en ouderwetse gezelligheid: Dor...

Van leegstand naar hippe winkels; Voorstraat-West komt op

De langste winkelstraat van Nederland. Zo stond Voorstraat-West bekend, maar door de jaren heen is e...

Dordtse loempiakraamhouder Xuan Tran te zien in VPRO’s ‘Een programma over de jaren tachtig’

Deze zondag is de Dordts-Vietnamese Xuan Tran te zien in aflevering 3 van ‘Een programma over de j...

Tennisvereniging CC viert honderdste verjaardag: “Het begint met heel veel plezier”

De Dordtse tennisvereniging CC bestaat honderd jaar en dat moest groots gevierd worden. Een van were...

Dordrecht krijgt een echte English Bookshop: 'Jongeren lezen massaal Engels'

Van een paar boekenkasten naar een volledige gevuld pand: De Nieuwe Bengel opent binnenkort een 'Eng...

Verkeersbrug Dordrecht – Zwijndrecht ‘s nachts afgesloten

Dordrechts´ meest bekende brug, en naast de Grote Kerk, de landmark van de Merwestad gaat dicht. Vo...