Dordrecht, Netherlands

DrechtStadLoop staat weer voor de deur!

Iedereen er klaar voor? Én start! In november is het weer zover: de DrechtStadLoop. Dit jaar is de 14e editie op een parcour vanaf het hart van Dordrecht. Honderden mensen gaan weer de strijd aan met de klok op met zichzelf. De hoofdafstand is de AGRO DELTA halve marathon, daarnaast is er een wedstrijd voor framerunners, een puppyrun en een jeugdloop.
Stephanie Roggekamp | 15 juli 2022 14:04 | Aangepast op 15 juli 2022 14:04
Verder zijn er prestatielopen over 3, 5 en 10 km. Op de 5 en 10 km kan men ook deelnemen als bedrijventeam. Er wordt gestart en gefinisht op het Statenplein. Langs de route van dit grootste hardloopevenement van Zuid-Holland-Zuid staat er op meerdere punten muzikale ondersteuning. Voor iedere deelnemer ligt er bij de finish een unieke medaille klaar.

Opbrengst naar onderzoek van Long Covid
Het coronavirus, het heeft een hoop met de wereld gedaan. Hoewel sommigen erg ziek werden van het virus, werd een kleinere groep misschien niet heel ziek, maar bleef klachten houden van onder meer ernstige vermoeidheid, benauwdheid en concentratieverlies. Dit kan maanden en zelfs jaren aanhouden en maakt het leven, werken en recreëren van deze patiënten erg zwaar. Daarom is meer aandacht nodig voor de oorzaak en behandeling van Long (langdurig) Covid (ook wel Post Covid), zoals we deze ziekte inmiddels noemen.

In het Albert Schweitzer ziekenhuis is hiervoor een polikliniek opgezet. Onder anderen sportarts Frank Loeffen helpt patiënten daar om hun kracht en energie terug te winnen. Loeffen: “Om betere behandeling mogelijk te maken en onderzoek data te verzamelen, hebben we speciale apparatuur nodig voor het meten van inspanningsvermogen. Het zou geweldig zijn als de fitte, sportieve deelnemers aan de DrechtStadLoop deze aanschaf mede mogelijk maken. Zo helpen we samen de honderden mensen in onze regio die veelal in stilte langdurig lijden onder de gevolgen van corona. Dan verbroedert de sport echt!” 

Bedrijven kunnen een steentje bijdragen en hun personeel een kans geven om te rennen. Er staan 5 en 10 km bedrijvenlopen op het programma. Individueel kan men doneren of een eigen sponsoractie opstarten. Diegene die het meeste sponsorgeld binnenhaalt, krijgt een paar loopschoenen. Ook de 750ste en de 1500ste inschrijver mogen een paar schoenen uitzoeken bij Runnersworld Dordrecht.

Meest gelezen

Lees ook

Dit zijn de winnaars van de Dordtse Vrijwilligersprijzen 2023

Kunstmin was donderdagavond het decor voor de uitreiking van de Dordtse Vrijwilligersprijzen. De org...

“De markt heeft ons veel goed gedaan, dat valt nu een beetje in duigen…”

De plannen om de Dordtse binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers zijn deze dinsdag bekend...

Ruim 11.000 euro opgehaald tijdens 15e DrechtStadLoop

Ruim 2800 hardlopers, een record, bevonden zich zondag in Dordrecht voor de 15e editie van de Drecht...

Ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren gaan nauwer samenwerken

Vastgoedeigenaren, de gemeente Dordrecht en Dordtse ondernemers gaan nog nauwer samenwerken. Vrijdag...

Opa’s en oma’s kijken binnenkort in HD mee naar hun kleinkind

Gebruikers van het camerasysteem op de neonatologie afdeling in het Albert Schweitzer ziekenhuis heb...

Tweede editie Cultuur op de Hoek wederom succesvol verlopen

De tweede editie van Cultuur op de hoek is goed verlopen. Nadat wethouder Rik van der Linden het sta...