Dordrecht, Netherlands

Drie duels in acht dagen voor FC Dordrecht: 'Altijd fijn om te spelen als je in goede flow zit'

Korede Osundina werd vrijdag gepresenteerd als vierde Feyenoord-huurling Corrado Francke
Waar een krappe selectie in de afgelopen jaren regelmatig kopzorgen opleverde voor FC Dordrecht, is dat nu verleden tijd. Trainer Michele Santoni heeft veel vertrouwen in de komende acht dagen, waarin zijn ploeg drie keer in actie komt. "Als je in een goede flow zit, is het altijd fijn om te spelen."
Corrado Francke | 14 september 2023 16:12 | Aangepast op 14 september 2023 16:12
Linkspoten als rechtsback, een improvisatie-buitenspeler of passen en meten op het middenveld. Zomaar wat voorbeelden waar de Schapenkoppen in het verleden mee te maken hadden. Nu staat er een brede, fitte selectie op het veld. "We gaan geen onnodige risico's nemen, want onze manier van spelen vraagt heel veel", ziet Santoni.

Vrijdagavond is Jong FC Utrecht aan de Krommedijk de tegenstanders, in de week erna wacht TOP Oss in Brabant en komt Jong AZ naar het Matchoholic Stadion. Ploegen die - op twee keer TOP Oss na - de afgelopen jaren structureel in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie eindigden.

'Gefocust op het resultaat'
Tijd om te oogsten dus voor FC Dordrecht? "Ik heb geleerd dat ik alleen naar de volgende tegenstander kijk en dat is Jong Utrecht. De rest zie ik vanaf zaterdag wel", antwoordt Santoni. "Jong Utrecht is een elftal dat volwassen speelt en meer gefocust is op het resultaat in plaats van het ontwikkelen van talenten. Maar qua resultaat hebben ze er het maximale uitgehaald", wijst hij naar de overwinning van de beloften dit seizoen op FC Groningen en Roda JC.

De oefenmeester wil met FC Dordrecht vooral van eigen kracht uitgaan. "Aan de bal dominant zijn, snel veroveren en goed verzorgd voetbal laten zien", somt Santoni op. "We moeten wel iets beter omgaan met de kansen die we creëren."

Internationals
In de interlandperiode, waarin Rocco Robert Shein (Estland), Bartek Smolarczyk (Polen onder 20) en Trevor Doornbusch (Curacao) uitkwamen voor hun nationale elftal, wilde Santoni de 'nieuwelingen' fitter krijgen en beter in het team laten passen.
Adrian Segecic (rechts) maakte tegen FC Emmen twee weken geleden zijn basisdebuut Corrado Francke
Een van de zomerse aanwinsten is Adrian Segecic. De 19-jarige Australiër kreeg twee weken in het uitduel met FC Emmen (2-4 winst) meteen een kans en beloonde zijn optreden met een doelpunt.

Jetlag viel mee
Drie dagen eerder landde hij en vervolgens ging het snel. "Het was een snelle start, maar ik mocht in de basis beginnen want de coach geloofde in mij. Het is goed om veel minuten in mijn benen te krijgen, want daarom ben ik hierheen gekomen. Of ik last had van een jetlag? Om eerlijk te zijn was ik er snel overheen", lacht Segecic.

De buitenspeler wilde graag naar FC Dordrecht komen omdat het Nederlands voetbal volgens hem "technisch, explosief en creatief" is. "Dit is voor mijn gevoel een perfecte omgeving om mijzelf te laten zien."

Segecic, die tegen Jong FC Utrecht voor het eerst in 'eigen' stadion speelt en met FC Dordrecht op de eerste thuiszege dit seizoen jaagt, wil ook vrijdagavond belangrijk zijn. "Ik wil de vaart erin houden en voor de thuissupporters de drie punten pakken."

Basisplek De Bie
Rocco Robert Shein is tegen de Domstedelingen geschorst. Vergeleken Emmen-uit blijft de rest van de basiself ongewijzigd. Dat betekent ook een basisplek voor Joey de Bie, die in Drenthe indruk maakte met een assist en een goal. Collega-spits Rene Kriwak is nog niet fit genoeg voor de wedstrijden tegen Jong Utrecht en TOP Oss.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Illegaal bordeel Vincent van Goghstraat gesloten

Redactie RTV Dordrecht | 20 sep 2023 12:41

Lees ook

FC Dordrecht moet tegen Jong AZ genoegen nemen met vierde thuisremise op rij

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong AZ. Aan de Krommedi...

Zege van FC Dordrecht in Oss niet groots, wel efficiënt: 'Soms moet je ook zo winnen'

Met een nipte zege in Oss speelde FC Dordrecht zich maandagavond het linkerrijtje van de Keuken Kamp...

FC Dordrecht stijgt naar het linkerrijtje na benauwde zege bij TOP Oss

Groots was het niet, vermakelijk evenmin, maar één ding is zeker: FC Dordrecht is na zes wedstrijden...

FC Dordrecht toont karakter met comeback: 'Maar de fouten moeten eruit'

FC Dordrecht schotelde het eigen publiek vrijdagavond opnieuw een wedstrijd met twee gezichten voor....

FC Dordrecht sleept in de slotfase een punt uit het vuur tegen Jong Utrecht

Groter kon het contrast bijna niet zijn. FC Dordrecht zette vrijdagavond voor rust tegen Jong FC Utr...

Video-analist Kenny maakte aardbeving van dichtbij mee: ‘Was best heftig’

Een klus voor de nationale voetbalselectie van Congo-Brazzaville kreeg voor Kenny Basteleus (32) een...