Dordrecht, Netherlands

'Een concert in je huiskamer is bijzonder': succesvolle eerste editie Muziek rond de Reeweg

Vijftien bewoners van de Reeweg stelden hun huiskamer dit weekend ter beschikking om bezoekers te laten genieten van allerlei soorten muziek. Ze namen deel aan het nieuwe festival 'Muziek rond de Reeweg', waarvan de eerste editie gelijk in de smaak viel. De kamers zat zo vol, dat bezoekers soms zelfs op de grond moesten plaatsnemen.
Marjolein Vos | Fokko van der Straaten | 7 februari 2024 12:07 | Aangepast op 7 februari 2024 12:07
Zittend op bank of een keukenstoel, luisteren naar een item optreden van een Dordtse artiest. Dat is een heel andere beleving dan in een schouwburg of poppodium. En dat is nu juist de bedoeling van deze huiskamerconcerten die op andere plekken in het land al vaker zijn gehouden. Zo maken mensen op een laagdrempelige manier kennis met cultuur in hun eigen stad. De Reeweg deed voor het eerst mee.

“Het idee is dat een aantal huiskamers of tuinen (in de zomer) belangeloos ter beschikking worden gesteld (door bewoners) en die worden gekoppeld aan bandjes die ook gratis optreden”, vertelt Saskia Hooijmaaijers. Ze is één van de initiatiefnemers van het festival en ook in haar huis kan er geluisterd worden naar muziek. “Bij ons was het Bluegrass, maar er wordt wel een beetje gekeken naar wat de gastheer of -vrouw zelf ook leuk vindt. Anders is drie keer een half uur wel lang”, zegt ze lachend.

De artiesten speelden 's middags drie keer een half uur, zodat bezoekers van het festival niets hoefden te missen en zelf hun route langs de optredens konden samenstellen. Naast Bluegrass bij Saskia was er ook klassieke muziek, pop en jazz te horen.

In ons programma Eilandleven zenden we de komende twee donderdag een verslag uit van de verschillende optredens. Eilandleven is iedere donderdag vanaf 18.00 uur na het Nieuws te zien.

Bekijk hier alvast een korte impressie van het festival.

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57