Dordrecht, Netherlands

Eerste Jungheimercafé in Dordrecht

Bij dementie denk je waarschijnlijk vooral aan ouderen mensen, maar de ziekte komt ook bij mensen die jonger zijn dan 65 jaar voor. Omdat zij en hun naasten vaak met veel vragen zitten, wordt het Jungheimercafé georganiseerd: een ‘jonge’ variant van het Alzheimer Café.
Marjolein Vos | 2 maart 2023 13:57 | Aangepast op 2 maart 2023 13:57
In Utrecht wordt dit café al langer georganiseerd en daar hebben ze er goede ervaringen mee. Op 27 maart vindt daarom het eerste Jungheimercafé in de regio plaats bij het Parkhuis in Dordt. De Alzheimer Café’s, maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten, zijn inmiddels vrij bekend. Mensen met dementie op jonge leeftijd (jonger dan 65 jaar) en hun naasten krijgen echter met hele andere vraagstukken te maken dan oudere mensen met dementie. Vaak nemen zij op het moment van diagnose nog actief deel aan het arbeidsproces, of hebben een gezin met jonge kinderen. Daarom besloten diverse organisaties in de regio de samenwerking aan te gaan met Alzheimer Nederland en het Jungheimercafé gemeente Utrecht.

Het Jungheimercafé is een informatieve bijeenkomst voor mensen met dementie op jonge leeftijd, hun naasten en andere geïnteresseerden. 'Kroegbaas' Jan Baars van Jungheimer Café Utrecht en Marjolein den Boer van dagbehandeling voor mensen met dementie op jonge leeftijd Torenzicht in het Parkhuis gaan deze avond in gesprek over: "Wat is dementie op jonge leeftijd en wat bieden we op de dagbehandeling". Het café start om 19.30 uur bij dagbehandeling Torenzicht, Haaswijkweg Oost. De deuren openen om 19.00 uur.

De Jungheimercafé avonden zijn bedoeld voor jonge mensen met dementie, partners, kinderen, mantelzorgers en anderen belangstellenden uit de hele regio, van Hoeksche Waard tot Gorinchem Er is ruimte voor het stellen van vragen en delen van ervaringen. Ook kunnen bezoekers aangeven wat zij willen bespreken tijdens volgende Jungheimercafé's, die vanaf 27 maart iedere twee maanden plaats gaan vinden.

Lees meer over:

Alzheimer|het Parkhuis|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Brandje in Parkhuis snel geblust, bewoner ademt rook in

Een brandje heeft er donderdagavond voor gezorgd dat verschillende bewoners van Het Parkhuis hun won...

Parkhuis, Het Spectrum en Swinhove Groep gaan fuseren

Ouderenzorgorganisaties Het Parkhuis en Het Spectrum in Dordrecht en Swinhove Groep in Zwijndrecht g...

Minister opent zorginitiatief Verwijspunt 078: ‘Uniek concept voor de regio’

Minister Conny Helder van Langdurige Zorg was woensdagochtend in Dordrecht om Verwijspunt 078 te ope...

Wéér mondmaskers bij verpleeghuis

Het aantal coronabesmettingen lijkt weer toe te nemen en dat is ook een reden voor verpleeghuis Het ...

Roofvogelshow voor bewoners Parkhuis

Bewoonster mevrouw Lagarde (100 jaar) staat vol trots met een grote gouden schaar in haar handen. Ze...

Het Parkhuis officieel erkend als Expertisecentrum Korsakov

Het Parkhuis ontving woensdag de officiële landelijke erkenning als Regionaal Expertisecentrum Korsa...