Dordrecht, Netherlands

Eindelijk een nieuwe locatie voor de Vrije Tuinder: 'Heel blij mee'

Na een hectische verhuizing zijn de leden van Volkstuinvereniging De Vrije Tuinder inmiddels helemaal gesetteld aan de Schenkeldijk. Het vinden van een nieuwe locatie verliep moeizaam, maar voorzitter Gijs Zevenhoven gaf niet op.
Redactie RTV Dordrecht | 21 augustus 2023 10:25 | Aangepast op 21 augustus 2023 10:25
Courgettes, pompoenen, tomaten; ook aan de Schenkeldijk groeit het als kool. "Er was een moment dat ik dacht: dit gaat echt niet meer lukken", aldus Zevenhoven. Jaren van onzekerheid liggen inmiddels achter hem, maar hij is het nog niet vergeten. "Zonder wethouder Marco Stam hadden we het niet gered." De wethouder heeft zich hardgemaakt voor het behoud van de Volkstuinvereniging.

De vereniging is alweer ruim een half jaar gevestigd aan het randje van de Biesbosch, maar de officiële opening laat nog even op zich wachten. "Als we een subsidie van de gemeente kunnen krijgen, hopen we volgend jaar juni dat Marco Stam het officieel kan openen, want dankzij hem staan we hier."

De Vrije Tuinder was vroeger te vinden aan de Reeweg Zuid. De nieuwe locatie ligt een stuk buiten het centrum, waardoor het lastiger bereikbaar is. "Een aantal leden hebben dan ook besloten om niet mee te verhuizen." Inmiddels zijn er ook weer genoeg leden bijgekomen en blijft het aantal groeien. "Het wordt steeds populairder."

Toch is de voorzitter zeer tevreden met de nieuwe plek. "Het is echt een prachtige locatie: je kijkt zo de polder in. Ik ben er echt heel blij mee."

Bekijk hieronder de nieuwe locatie van de volkstuinen:

Lees meer over:

De vrije tuinder|Tuinbouw|

Meest gelezen

Lees ook

Volkstuinvereniging de Vrije Tuinder maakt plaats voor nieuwe woningen

Volkstuinvereniging de Vrije Tuinder moet verhuizen. Leden van de vereniging maken zich klaar om hun...