Dordrecht, Netherlands

Explosie maakt veel indruk op medewerkers van scheepswerf: 'Je wil 's avonds gewoon weer thuiskomen'

Medewerkers waren er direct bij om eerste hulp te verlenen.

Plek van de explosie afgezet Foto: Corrado Francke
De explosie op een mosselboot langs de Merwedestraat in Dordrecht maakt veel indruk op de medewerkers van scheepswerf Kooiman Hoebee. Zij waren er dinsdagmiddag direct bij om eerste hulp te verlenen. Bij de explosie kwam een 25-jarige man uit Puttershoek om het leven. Een 28-jarige man uit Rotterdam raakte zwaargewond.
Corrado Francke | 5 januari 2022 14:34 | Aangepast op 5 januari 2022 14:34
Onderhoudsbedrijf
De slachtoffers waren niet werkzaam voor de scheepswerf, maar werkten voor Dieselbedrijf Hardingxveld (DBH). Dat is een onderhoudsbedrijf van dieselmotoren."Het maakt veel indruk op de mensen die hier werken", reageert directeur Rinus Kooiman van de scheepswerf. "We gaan allemaal naar ons werk en iedereen wil 's avonds weer thuiskomen."

Medewerkers van Kooiman Hoebee kwamen direct in actie na de explosie. "Er is goed gehandeld", benadrukt Kooiman. De zwaargewonde man kwam volgens hem zelf uit de machinekamer en is opgevangen door bedrijfshulpverlening. Hij is op een juiste manier gekoeld en verder geholpen.

Duikersteam
Op dat moment was de 25-jarige man uit Puttershoek nog vermist. Daarom was er ook een duikersteam aanwezig. De man werd uiteindelijk in het water gevonden, maar reanimatie mocht niet meer baten.Kooiman heeft woensdag alle medewerkers verteld wat er precies gebeurd is. Wie er behoefte aan heeft, krijgt hulp van een psycholoog.

De mosselboot lag bij Kooiman Hoebee vanwege onderhoud. "De werkzaamheden waren al een eind afgerond, maar de eigenaar van het schip vroeg of het hier kon blijven liggen omdat er nog iemand onderhoud moest plegen aan de motor."

Onderzoek
Politie en arbeidsinspectie doen onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

Lees ook

Dennis kwam om bij explosie maar kon als kankerpati├źnt geen levensverzekering afsluiten

De 25-jarige Dennis kwam begin deze maand om het leven bij een explosie op een mosselkotter. Zijn vr...

Vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht

"Let op! Detonatie! 3, 2, 1.." Klonk het woensdagmiddag langs de Wieldrechtse Zeedijk. Na het aftell...

Fietser gewond op Merwedestraat

Op het fietspad aan de Merwedestraat is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt. Ze fietste tegen he...