Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht blijft in de subtop na knappe zege op Roda JC

Genoeg te vieren bij FC Dordrecht vrijdag René Kamps
FC Dordrecht is vrijdagavond tegen Roda JC op knappe wijze met de zege aan de haal gegaan: 2-0. René Kriwak was de gevierde man met twee goals, waarvan één op prachtige wijze achter het standbeen.
Corrado Francke | 1 december 2023 21:52 | Aangepast op 1 december 2023 21:52
Handschoenen, mutsen, thermokleding, sjaals en meer: alles was uit de kast getrokken om bij een temperatuur van net onder het vriespunt allerlei ledematen niet te doen bevriezen. Het maakte FC Dordrecht maar weinig uit, want de ploeg werd met kansen voor Adrian Segecic en Antef Tsoungui in de eerste tien minuten meermaals gevaarlijk.

Daarna zakte FC Dordrecht wat in en kwamen de Limburgers beter in de wedstrijd. Linksbuiten Lennerd Daneels nam twee keer het doel van Luca Plogmann onder vuur, maar schoot beide keren een meter langs de voor Roda 'verkeerde' kant van de paal. Plogmann zelf bracht na een kwart wedstrijd redding op een poging van Sami Ouaissa, die even later ook nog een schot gekraakt zag worden door Tsoungui.

Kriwak opnieuw trefzeker
De bezoekers lieten zich steeds vaker zien, terwijl FC Dordrecht aanvallend te slordig was om echt gevaar te stichten. Tot tien minuten voor rust, toen rechtsback Ilias Bronkhorst knap doorzette, Bucker diens voorzet niet goed verwerkte en René Kriwak de bal voor het intikken had: 1-0. Voor de Oostenrijker leverde het zijn zevende treffer van dit seizoen op.

Bij Roda leek het geloof even weg en daardoor kon de thuisclub meteen op jacht naar de tweede treffer. Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui vond, na een prima aanval over links, de voeten van Bucker die daarmee voorkwam dat FC Dordrecht met een marge van twee aan de thee ging.

Wachten op tweede treffer
Na rust ging het over en weer aan de Krommedijk in een helft die zich kenmerkte als open, maar ook rommelig. Kriwak schoot uit het niets en maakte het Bucker knap lastig. En waar afleggen een betere keuze was geweest, ging Australiër Adrian Segecic tweemaal voor eigen succes, waarna ook Kriwak in kansrijke positie verkeerde keuzes maken. Aan de overkant kon Roda niet profiteren van een inschattingsfout van linksback John Hilton.

Na 64 minuten werd FC Dordrecht in het zadel geholpen toen Sami Ouaissa met gestrekt been Shiloh 't Zand onderuit haalde. Arbiter Kevin Puts twijfelde geen moment en stuurde Ouaissa met rood van het veld.

Bijna de gelijkmaker
Toch zette Roda een tandje bij en dat leverde bijna de gelijkmaker op. De lange Matisse Didden dacht uit een vrije trap raak te koppen, maar zag het speeltuig via de binnenkant van de paal en een Dordtse verdediger in de handen van Plogmann belanden.

Tien minuten voor tijd kwam er aan alle onzekerheid een einde. Jari Schuurman bediende Kriwak op maat, waarna de Oostenrijker achter het standbeen voor het hoogtepunt van de avond, tevens de eindstand zorgde: 2-0.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Tsoungui, Van der Avert (Smolarczyk/85), Hilton (Brito/85); 't Zand (Receveur/85), Schuurman, Suray; Segecic (Noc/73), Kriwak, Sebaoui (Osundina/80)

Bekijk hieronder de reactie van trainer Michele Santoni na afloop:

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Lees ook

Zwaarbevochten zeges tellen ook voor FC Dordrecht: 'Het gaat nu puur om winnen'

Sprankelend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht maandagavond wel. Met de 0-1 zege bij Jong P...

FC Dordrecht moet ook weer in uitduels knallen: 'We zijn nog wat bescheiden'

Het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden van FC Dordrecht in 2024 is groot. De ploeg pakte in de...

Dubai, Amerika, Krommedijk: FC Dordrecht versterkt zich met Canadese verdediger

FC Dordrecht heeft zich versterkt met Jad Smaira. In eerste instantie gaat de 20-jarige Canadees zij...

Feyenoord-huurling Sebaoui geniet bij FC Dordrecht: 'Dit moeten we doortrekken'

Het verrassend sterke FC Dordrecht solliciteert steeds nadrukkelijker naar een plekje in de play-off...

Sterk FC Dordrecht doet met zege op VVV uitstekende zaak in strijd om play-offs

FC Dordrecht heeft zichzelf vrijdagavond een uitstekende dienst bewezen met een 1-0 zege op VVV-Venl...

FC Dordrecht vloert wéér een concurrent: 'Hoop dat dit seizoen een mooi staartje krijgt'

Eerst FC Emmen, daarna SC Cambuur, toen Roda JC en nu FC Groningen: FC Dordrecht bindt dit seizoen d...