Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht blijft in de subtop na knappe zege op Roda JC

Genoeg te vieren bij FC Dordrecht vrijdag René Kamps
FC Dordrecht is vrijdagavond tegen Roda JC op knappe wijze met de zege aan de haal gegaan: 2-0. René Kriwak was de gevierde man met twee goals, waarvan één op prachtige wijze achter het standbeen.
Corrado Francke | 1 december 2023 21:52 | Aangepast op 1 december 2023 21:52
Handschoenen, mutsen, thermokleding, sjaals en meer: alles was uit de kast getrokken om bij een temperatuur van net onder het vriespunt allerlei ledematen niet te doen bevriezen. Het maakte FC Dordrecht maar weinig uit, want de ploeg werd met kansen voor Adrian Segecic en Antef Tsoungui in de eerste tien minuten meermaals gevaarlijk.

Daarna zakte FC Dordrecht wat in en kwamen de Limburgers beter in de wedstrijd. Linksbuiten Lennerd Daneels nam twee keer het doel van Luca Plogmann onder vuur, maar schoot beide keren een meter langs de voor Roda 'verkeerde' kant van de paal. Plogmann zelf bracht na een kwart wedstrijd redding op een poging van Sami Ouaissa, die even later ook nog een schot gekraakt zag worden door Tsoungui.

Kriwak opnieuw trefzeker
De bezoekers lieten zich steeds vaker zien, terwijl FC Dordrecht aanvallend te slordig was om echt gevaar te stichten. Tot tien minuten voor rust, toen rechtsback Ilias Bronkhorst knap doorzette, Bucker diens voorzet niet goed verwerkte en René Kriwak de bal voor het intikken had: 1-0. Voor de Oostenrijker leverde het zijn zevende treffer van dit seizoen op.

Bij Roda leek het geloof even weg en daardoor kon de thuisclub meteen op jacht naar de tweede treffer. Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui vond, na een prima aanval over links, de voeten van Bucker die daarmee voorkwam dat FC Dordrecht met een marge van twee aan de thee ging.

Wachten op tweede treffer
Na rust ging het over en weer aan de Krommedijk in een helft die zich kenmerkte als open, maar ook rommelig. Kriwak schoot uit het niets en maakte het Bucker knap lastig. En waar afleggen een betere keuze was geweest, ging Australiër Adrian Segecic tweemaal voor eigen succes, waarna ook Kriwak in kansrijke positie verkeerde keuzes maken. Aan de overkant kon Roda niet profiteren van een inschattingsfout van linksback John Hilton.

Na 64 minuten werd FC Dordrecht in het zadel geholpen toen Sami Ouaissa met gestrekt been Shiloh 't Zand onderuit haalde. Arbiter Kevin Puts twijfelde geen moment en stuurde Ouaissa met rood van het veld.

Bijna de gelijkmaker
Toch zette Roda een tandje bij en dat leverde bijna de gelijkmaker op. De lange Matisse Didden dacht uit een vrije trap raak te koppen, maar zag het speeltuig via de binnenkant van de paal en een Dordtse verdediger in de handen van Plogmann belanden.

Tien minuten voor tijd kwam er aan alle onzekerheid een einde. Jari Schuurman bediende Kriwak op maat, waarna de Oostenrijker achter het standbeen voor het hoogtepunt van de avond, tevens de eindstand zorgde: 2-0.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Tsoungui, Van der Avert (Smolarczyk/85), Hilton (Brito/85); 't Zand (Receveur/85), Schuurman, Suray; Segecic (Noc/73), Kriwak, Sebaoui (Osundina/80)

Bekijk hieronder de reactie van trainer Michele Santoni na afloop:

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Nu wél mooi weer tijdens festival Brand Parkies in Dordrecht

Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 23 jul 2024 13:14

Fatbikebestuurder naar het ziekenhuis na ongeluk met auto

Redactie RTV Dordrecht | Joram Niese | 22 jul 2024 13:00

Bestelbus over de kop gevlogen op Galileïlaan in Dordrecht

Erik van Krimpen | Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 24 jul 2024 10:58

Lees ook

Liam Bossin terug onder de lat bij FC Dordrecht: 'Dit voelt als thuiskomen'

Alsof hij nooit is weggeweest. Liam Bossin maakte afgelopen week zijn terugkeer bij FC Dordrecht wer...

Bekijk hier een samenvatting van FC Dordrecht - SK Beveren (0-1)

FC Dordrecht trok zaterdag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen SK Beveren nipt aan het kortste...

FC Dordrecht nipt onderuit tegen SK Beveren in warm en moeizaam oefenduel

FC Dordrecht heeft de thuissupporters niet bepaald getrakteerd op spektakel in het vijfde oefenduel ...

Bossin terug bij FC Dordt, Receveur vertrekt: 'Geen match op sportief gebied'

Liam Bossin keert terug bij FC Dordrecht. De 28-jarige doelman was sinds het faillissement van zijn ...

Olde Keizer verdient contract bij FC Dordrecht, dat nog niet uitgewinkeld lijkt

Chiel Olde Keizer is de nieuwste contractspeler van FC Dordrecht. De linksback was de afgelopen weke...

Vliegende start voor Van der Sluijs bij FC Dordrecht: 'Goed dat hij dit laat zien'

Met een loepzuivere hattrick speelde Joep van der Sluijs zich zaterdag direct in de kijker van FC Do...