Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht is beter dan in vorige seizoenen, 'maar mentaal nog een stap maken'

Kwaliteit genoeg, maar 'de echte wil om te winnen' ontbreekt af en toe nog bij FC Dordrecht. Dat concludeert middenvelder Tim Receveur na afloop van het duel met Jong AZ vrijdagavond, waarin de Schapenkoppen voor de vierde keer op rij aan de Krommedijk gelijkspeelden: 0-0.
Corrado Francke | 25 september 2023 14:10 | Aangepast op 25 september 2023 14:10
"We kregen genoeg mogelijkheden om af te kunnen werken, alleen dat hebben we niet gedaan", vertelt de in Amersfoort geboren Receveur. "Maar ik vond ons ook niet goed genoeg om het af te dwingen, ik vond ons af en toe te slap en net niet genoeg geven om die goal te maken en de wedstrijd over de streep te trekken", voegt hij eraan toe.

Receveur (32) is de enige dertiger in de verder jonge selectie van de Dordtenaren. "We beseffen ondertussen ook wel dat wij beter zijn dan Dordrecht in de afgelopen jaren was, maar dan moet je mentaal ook die stap gaan maken. Daar schieten we nu soms nog tekort. Deze wedstrijden moeten gewoon gewonnen worden, het maakt niet uit of dat links- of rechtsom is."

In een regenachtige wedstrijd kreeg de ploeg van Michele Santoni meerdere kansen, maar bleef de 'brilstand' tot het laatste fluitsignaal op het scorebord. "Je ziet een idee, je ziet dat er goede intenties zijn, maar je mist net vijf procent scherpte", liet Santoni na afloop optekenen.
Met het punt bleef de ploeg waar het stond: op een negende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Na FC Eindhoven - Jong Ajax maandagavond is dat mogelijk een tiende plek. Receveur: "We hebben goede wedstrijden gespeeld, ook tegen tegenstanders die wat groter van naam zijn. Er zit echt veel kwaliteit in de selectie", benadrukt hij.

De middenvelder, die tegen de jonge Alkmaarders na 64 minuten werd vervangen door Daniël van Vianen, is sinds deze zomer in een flinke concurrentiestrijd op het middenveld verwikkeld. "We hebben veel middenvelders waar ik van vind dat ze moeten spelen, maar we hebben elkaar keihard nodig. Het is alleen maar goed om het niveau omhoog te krikken."

Zaterdagavond werd duidelijk dat FC Dordrecht in de eerste bekerronde op bezoek gaan bij tweededivisionist FC Lisse. "Het is een utopie om te denken dat wij de beker gaan winnen, maar een paar mooie potjes spelen zou mooi zijn", zei Receveur vrijdagavond.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Grasmat onbespeelbaar: competitieduel FC Dordrecht bij De Graafschap afgelast

De wedstrijd van FC Dordrecht bij De Graafschap, die maandagavond op het programma stond, is afgelas...

FC Dordrecht pakt tegen ADO een vooral zuur punt: 'We maakten onze kansen niet af'

FC Dordrecht leek vrijdagavond onderweg naar een driepunter tegen ADO Den Haag, maar kreeg in de ble...

FC Dordrecht laat zege op ADO in blessuretijd uit handen glippen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond verzuimd een zege te boeken op concurrent ADO Den Haag. De ploeg van...

Zaterdag in Studio De Witt: verkiezingen in Dordt, neerlandicus Casper Markesteijn en een heus Book Tok evenement in de bieb

In de radioshow van Ben Corino weer uitgebreid aandacht voor Dordtse zaken. Zo gaat het natuurlijk o...

‘Komende reeks bepaalt of FC Dordrecht aanhaakt of afhaakt’

Komend (lang) weekend twee wedstrijden voor FC Dordrecht. Thuis tegen ADO Den Haag, uit bij De Graaf...

Zaterdag in Studio De Witt: bellen met Sinterklaas, schrijver Pieter van Wijngaarden en de Zwijndrechtse burgemeester

Van de intocht van Sinterklaas tot aan het nieuwste boek van Pieter van Wijngaarden en van politiek ...