Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

Beeld uit het duel tussen FC Dordrecht en De Graafschap enkele weken eerder René Kamps
FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg kwam twee keer op achterstand, maar knokte zich terug naar een verdienstelijk 3-3 gelijkspel.
Corrado Francke | 26 april 2024 21:50 | Aangepast op 26 april 2024 21:50
Spits Rene Kriwak keerde in Friesland terug van een lichte blessure en verdrong Rocco Robert Shein uit de basis. Op de bank nam ook Jari Schuurman plaats, die de afgelopen maanden met een liesblessure kampte.

Veel balbezit, ook een tegengoal
De bezoekers kregen bij Cambuur, dat komende zomer afscheid neemt van het huidige stadion, erg vaak de bal in de eerste helft. Tot veel gevaarlijke momenten leidde dat niet: Ilias Sebaoui schoot via een Leeuwarder been naast en Shiloh 't Zand mikte hoog over.

Cambuur zelf had echter maar één kans nodig om de score te openen. Dordt-doelman Luca Plogmann schatte een voorzet vanaf rechts totaal verkeerd in, Roberts Uldrikis profiteerde: 1-0.

Snelle gelijkmaker
Voor FC Dordrecht reden genoeg om er een schepje bovenop te doen. Want lukte het om, net als tegen NAC twee weken terug, snel de gelijkmaker te maken? Het antwoord luidde volmondig 'ja', want nog geen vijf minuten later lag de 1-1 al binnen. Een fraaie aanval belandde via Ruben Kluivert bij Sebaoui, die in twee pogingen goalie Yanick van Osch verschalkte.

In tegenstelling tot het duel in Breda, waar FC Dordrecht doorstoomde naar een 1-4 zege, kwam de ploeg tegen Cambuur voor de tweede keer op achterstand. Michael Breij stond helemaal vrij en bracht opnieuw Uldrikis in stelling, die de bal alleen maar binnen hoefde te wandelen: 2-1.

Onoplettend na rust
Even later bleef FC Dordrecht verder leed bespaard, want de Friese topschutter Milan Smit miste oog in oog met Plogmann nadat hij slim aan de aandacht van Kluivert was ontsnapt. De 3-1 was vlak na rust echter alsnog een feit. De Dordtse defensie stond te slapen en na prima werk van Cambuur-invaller Bram Marsman gaf Smit het laatste zetje.

Na die zwakke minuten volgde weer een betere fase voor de ploeg van Michele Santoni. De Italiaanse trainer zag zijn ploeg vlijmscherp counteren met Shiloh 't Zand als eindstation: 3-2. Dat betekende niet alleen dat de spanning in de wedstrijd was teruggekeerd, maar ook de tiende seizoenstreffer van de Feyenoordhuurling.

Strijd tegen de klok
Waar FC Dordrecht steeds sterker werd, was Cambuur vooral op verdedigen aangewezen. Wel werd de klok een steeds grotere tegenstander voor de Dordtenaren, want de wedstrijd was inmiddels in het slotkwartier aanbeland.

Adrian Segecic had daar maling aan. De Australiër, de afgelopen weken actief voor Australië onder 23, twijfelde niet na prima werk van Korede Osundina en schoot de verdiende gelijkmaker binnen: 3-3.

In de slotminuten werd er niet meer gescoord, waardoor FC Dordrecht een punt pakte en inmiddels elf duels ongeslagen is en de vierde plek verstevigt. Komende vrijdag is Willem II de tegenstander aan de Krommedijk.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux (Bronkhorst/59), Kluivert, Van der Avert, Hilton (Shein/80); Receveur (Schuurman/59), 't Zand, Suray; Mbayo (Segecic/59), Kriwak (Osundina/46), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Lees ook

FC Dordrecht-uitblinker beloond met langer contract bij Feyenoord

Shiloh ‘t Zand heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd tot en met de zomer van 2028. De middenvel...

FC Dordrecht wil feestend Willem II achterna: 'We draaien fantastisch'

FC Dordrecht slikte vrijdag tegen Willem II een late tegentreffer (1-1) en dat zorgde voor teleurges...

FC Dordrecht geeft zege tegen promoverend Willem II in slotfase uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de KKD-topper tegen Willem II. Door een go...

Zet FC Dordrecht de gedoodverfde kampioen een hak?

Er staat een heerlijke wedstrijd voor FC Dordrecht te wachten. De koploper van de Keuken Kampioen Di...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...