Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht lanceert nieuw opleidingsplatform

Langdurige samenwerking op het gebied van opleiden, vitaliteit, duurzaamheid en arbeidsmarkt

Hoofdsponsor Riwal heeft zich weer voor vier jaar verbonden aan FC Dordrecht als naamgever voor ‘de opleiding voor de toekomst’ Riwal Football Academy. De opleiding komt tot stand samen met andere partners. Volgens de club is de opleiding bedoeld voor de voetballer en medewerker van de toekomst in Dordrecht en Drechtsteden.
Stephanie Roggekamp | 9 juli 2022 12:00 | Aangepast op 8 juli 2022 15:16
Leo Vlemmings, Innovatiemanager bij FC Dordrecht, laat weten dat dit een enorme stap is voor de koers van de club met Energiek Dordt. “De Riwal Football Academy als opleiding voor de toekomst is een voorbeeld van een samenwerking tussen onder andere het betaald voetbal, bedrijfsleven en onderwijs. Samen kunnen we hierdoor sportieve en maatschappelijke vraagstukken oplossen en nieuwe initiatieven ontwikkelen op het gebied van opleiden, duurzaamheid en arbeidsmarkt. Wij zijn zeer trots dat Riwal opleidingspartner is geworden en haar naam verbindt aan ‘De opleiding voor de toekomst’ tot 2026.”

Betekenis aan samenwerking
De twee bedrijven hebben al jaren een goede relatie. Met deze langdurig vernieuwde partnership geven ze weer een nieuwe betekenis aan hun samenwerking. Vlemmings: Samen met Riwal kunnen we de jeugdopleiding als samenwerkingsvorm in Dordrecht en Drechtsteden voor de voetballer en medewerker van de toekomst weer verder laten groeien.”

“Wij zijn trots om onze naam te verbinden aan de Football Academy van FC Dordrecht”, laat Algemeen directeur Riwal Benelux Glenn Verburg. “Wij kunnen ons als innovatief en duurzaam bedrijf vinden in de koers die de club heeft uitgezet om een verbindende kracht te worden binnen de Drechtsteden.”

Het creëren van een waardevolle jeugdopleiding
FC Dordrecht werkt met haar visie en beleidsplan Energiek Dordt aan een gezonde toekomst. Voor de club, de stad en de regio. Met Energiek Dordt creëren wij nieuwe energie en meer waarde op sportief, maatschappelijk en economisch vlak.

Met de Riwal Football Academy positioneert FC Dordrecht nu ook de opleiding als ‘teamspeler’ in de Dordtse en Drechtse samenleving. Op sportief vlak heeft FC Dordrecht de ambitie om in 2025-2026 in de top 6 van de eerste divisie te spelen met een selectie die voor 1/3 bestaat uit regionale spelers. Dat betekent dat ook de sportieve-, maatschappelijke- en economische waarde van de jeugdopleiding in lijn met Energiek Dordt moet worden vergroot.

Toine van Huizen ambassadeur van Riwal Football Academy ‘De opleiding voor de toekomst’: “In een vol stadion spelen en profvoetballer worden is voor veel jongens en meisjes een droom. Het is prachtig om je dromen na te jagen.” Daarnaast is het volgens hem belangrijk om te blijven leren, ontwikkelen en in verbinding te zijn met de arbeidsmarkt. “Deze samenwerkingsvorm zorgt voor een unieke jeugdopleiding in Nederland. De Riwal Football Academy biedt kansen voor zowel de voetballer, medewerker als organisaties van de toekomst in Dordrecht en Drechtsteden.”

Lees ook

Hoe is het mogelijk, die 0-0 tegen Eindhoven? Bij FC Dordrecht weet niemand het

Wat FC Dordrecht ook probeerde tegen FC Eindhoven, de bal wilde er maar niet in. En dus overheerste ...

'Klotegevoel' overheerst bij FC Dordrecht na 2-2 bij ADO: 'Maar alles is nog mogelijk'

Door een fantastisch eerste halfuur leek FC Dordrecht maandag onderweg naar een knappe zege bij ADO ...

Spectaculaire KKD-kraker tussen FC Dordrecht en ADO blijft onbeslist

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de KKD-kraker bij ADO Den Haag. In de Hofstad kwam de p...

In superseizoen wordt het steeds drukker bij FC Dordt: 'Heel mooi om te zien'

FC Dordrecht zette vrijdagavond een uitstekende reeks voort. Tegen Telstar boekte de club alweer de ...

Struikeldoelpunt en bekeken schuiver bezorgen FC Dordrecht zege op Telstar

Heel overtuigend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht vrijdagavond wel. Thuis tegen Telstar w...

Keuzestress bij FC Dordrecht: ‘Ik zou niet in de schoenen van Santoni willen staan’

Een bomvolle dertigste uitzending van De Plucheplakkers. Arco Bomgaars (AD/De Dordtenaar), Corrado F...