Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht pakt punt bij Jong Utrecht en kent eerste tegenstander in play-offs

FC Dordrecht heeft vrijdagavond het reguliere seizoen afgesloten met een punt op bezoek bij Jong FC Utrecht: 1-1. In de Domstad stond weinig meer op het spel, al werd wel de eerste tegenstander in de play-offs duidelijk: FC Emmen.
Corrado Francke | 10 mei 2024 22:08 | Aangepast op 10 mei 2024 22:08
Dat het duel voor FC Dordrecht om des keizers baard ging, was al aan de flink gewijzigde basiself te zien. Celton Biai, Ilias Bronkhorst, Elso Brito, Bartek Smolarczyk, Adrian Segecic en Jari Schuurman namen de plek in van Luca Plogmann, Léo Seydoux, John Hilton, Ruben Kluivert, Korede Osundina en Ilias Sebaoui, die werden gespaard.

Eerste optreden Biai
Voor de Portugese doelman Biai, die afgelopen winterstop werd overgenomen van Vitória Guimarães, betekende het zijn debuut in het Dordtse shirt. Feyenoord-huurling Antef Tsoungui nam na een blessure weer plaats op de bank, terwijl Tim Receveur wegens ziekte ontbrak in Utrecht.

Biai maakte het in de eerste minuut meteen spannend. Hij nam veel te veel risico en zag de thuisclub bijna profiteren. Teamgenoot Jop van der Avert voorkwam vlak voor de doellijn een bijna zekere tegentreffer.

Dordtse kansen
Dylan Mbayo kwam als eerste Dordtenaar in de buurt van doelman Andreas Dithmer, maar stuitte op verdediger Gibson Yah. Dithmer zelf stond Adrian Segecic in de weg toen hij de Australiër na merkwaardig voetenwerk een flinke kans in de schoot schoof.

De Deense Jong Utrecht-goalie had even later ook een antwoord in huis op een kopbal van Ilias Bronkhorst, terwijl Yah voor het Dordtse doel gevaarlijk werd. Dat gold ook voor Jesse van de Haar, die Biai omspeelde maar vervolgens in het zijnet schoot.

Opnieuw trefzeker
Toch ging FC Dordrecht op voorsprong de rust in. De thuisploeg blunderde achterin en voor Segecic was het een koud kunstje om binnen te schuiven: 0-1. De Australiër, gehuurd van Sydney FC, pikte zodoende voor de tweede keer in drie duels zijn goaltje mee.

In de tweede helft gingen de Dordtse blikken buiten het veld steeds vaker richting andere schermen. TOP Oss was immers op gelijke hoogte gekomen tegen NAC Breda en dat betekende dat FC Dordrecht afkoerste op een ontmoeting met FC Emmen in de play-offs. Voor NAC, misschien wel de gedroomde tegenstander, bleek het een té groot karwei om nog te scoren in Oss.

Moeizame tweede helft
Op Zoudenbalch waren de hoogtepunten na rust ook maar spaarzaam. De jarige (en daarom toegezongen) Ilias Bronkhorst kopte uit een corner van Jari Schuurman net naast en zag tien minuten later een hachelijke situatie voor de thuisclub goed aflopen.

Terwijl de virtuele stand inmiddels belangrijker was dan het duel op Zoudenbalch, scoorde Jong FC Utrecht de 1-1. Via een Dordts been schoot invaller Emil Rohd Schlichting raak.

Op naar Emmen
De bezoekers kregen via invaller Ilias Sebaoui nog een mogelijkheid om alsnog te zegevieren, maar de Feyenoord-huurling schoot hoog over. Zodoende moest de club het doen met een punt en weet dat FC Emmen komende dinsdag (uit) en zaterdag (thuis) de tegenstander is in de eerste ronde van de play-offs.

Opstelling FC Dordrecht: Biai; Bronkhorst, Smolarczyk, Van der Avert (Tsoungui/61), Brito; Shein, Schuurman (Kluivert/80), Suray (Van Vianen/46); Mbayo (Sebaoui/46), 't Zand (Seydoux/61), Segecic

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 10 jun 2024 10:41

A16 dicht na ernstig ongeluk, traumahelikopter landt op snelweg

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 7 jun 2024 15:57

Lees ook

Samba aan de Krommedijk? FC Dordrecht haalt Braziliaanse middenvelder

Igor Daniel da Silva is de nieuwste aanwinst van FC Dordrecht. De 20-jarige Braziliaan komt over van...

Waarom FC Dordrecht voor Melvin Boel kiest als nieuwe hoofdtrainer

Er waren meerdere kandidaten, maar de keuze voor Melvin Boel als nieuwe trainer van FC Dordrecht was...

Melvin Boel volgt Michele Santoni op als trainer FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft in Melvin Boel de nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 37-jarige oefenmeester komt ov...

Santoni verlaat FC Dordrecht voor trainersklus in thuisland

Na drie seizoenen komt er een eind aan de samenwerking tussen Michele Santoni en FC Dordrecht, zo me...

FC Dordrecht versterkt zich met Feyenoord-jeugdproduct Sem Valk

FC Dordrecht heeft met Sem Valk de tweede aanwinst in aanloop naar komend seizoen gepresenteerd. De ...

FC Dordrecht haalt met Dean Zandbergen een nieuwe spits in huis

FC Dordrecht heeft dinsdag de eerste nieuweling in aanloop naar volgend seizoen gepresenteerd. Het g...