Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht stijgt naar het linkerrijtje na benauwde zege bij TOP Oss

Groots was het niet, vermakelijk evenmin, maar één ding is zeker: FC Dordrecht is na zes wedstrijden terug te vinden in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Michele Santoni was maandagavond door een goal van Ilias Sebaoui nipt te sterk voor TOP Oss: 0-1.
Corrado Francke | 18 september 2023 21:56 | Aangepast op 18 september 2023 21:56
Omdat spitsen Rene Kriwak en Joey de Bie wegens lichte blessures afwezig waren, moest trainer Michele Santoni wat improviseren in de basiself. Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui begon in de spits terwijl Shiloh 't Zand zijn plek als linksbuiten overnam. Ilias Bronkhorst en Ruben Kluivert kregen de voorkeur boven Abdallah Aberkane en Jop van der Avert.

Prima begin
Het begin van FC Dordrecht was veelbelovend. Een vlammend schot van Bronkhorst spatte uiteen op de vuisten van doelman Mike Havekotte. Ests international Rocco Robert Shein, die weer terugkeerde na een schorsing, schoot even later net naast.

Wat de Schapenkoppen vervolgens voorschotelden, was echter weinig enerverend. Veel misverstanden, een traag baltempo en amper gevaarlijke situaties. TOP Oss liet ook niet heel veel zien, maar kreeg via ex-Dordtenaar Giovanni Korte en Sven Zitman wel de beste kansen op een voorsprong. Aan de overkant redde Havekotte merkwaardig (met de borst) op een inzet van Adrian Segecic.

Eerste goal Sebaoui
De eerste helft leek doelpuntloos te worden afgesloten, maar daar dacht Sebaoui anders over. De Belg kreeg met wat geluk de bal op de rand van het Osse strafschopgebied, maar stuurde vervolgens drie tegenstanders het bos in en schoot knap in de rechterbovenhoek: 0-1. Twee minuten voor het rustsignaal redde Dordt-goalie Luca Plogmann nog op een schot van Gerhardus Damen.

Tien minuten na rust kende FC Dordrecht een benauwd moment voor het eigen doel. Een corner van TOP Oss belandde via invaller Konstantinos Doumtsious op de paal, waarna poging twee op de doellijn werd gekeerd door Plogmann.

Bibberen in de slotfase
Toch viel het weerwoord van de thuisclub tegen, terwijl de bezoekers loerden op de tweede treffer. Segecic kopte van dichtbij over en zag zijn schot een kwartier voor tijd gekraakt worden door de drukbezette Brabantse defensie.

Maar omdat ook FC Dordrecht weinig liet zien, bleef een tegenvallend TOP Oss hopen op een punt. Zeker in de slotfase was het bibberen geblazen achterin, maar uitendelijk bleek het - terwijl Dordt-invaller Malhory Noc nog een enorme kans miste, net genoeg om de punten mee naar de Krommedijk te nemen: 0-1.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Kluivert, Tsoungui, Hilton (Brito/54); Receveur, Shein (Van Vianen/84), Suray; Segecic, Sebaoui, 't Zand (Noc/72)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht is zichzelf niet meer na openingsgoal: 'Niet het vermogen om door te zetten'

FC Dordrecht leek vrijdagavond in Eindhoven onderweg naar de derde uitzege op rij, maar door een dom...

FC Dordrecht geeft voor de derde keer dit seizoen in de slotfase een zege uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond op frustrerende wijze een zege uit handen gegeven bij FC Eindhoven. ...

Ode aan Duitse doelman in nieuwe 'Plucheplakkers'-aflevering

Journalisten Arco Bomgaars, Corrado Francke en Sjoerd de Vos blikten in de achtste aflevering van De...

FC Dordrecht is beter dan in vorige seizoenen, 'maar mentaal nog een stap maken'

Kwaliteit genoeg, maar 'de echte wil om te winnen' ontbreekt af en toe nog bij FC Dordrecht. Dat con...

FC Dordrecht moet tegen Jong AZ genoegen nemen met vierde thuisremise op rij

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong AZ. Aan de Krommedi...

Zege van FC Dordrecht in Oss niet groots, wel efficiënt: 'Soms moet je ook zo winnen'

Met een nipte zege in Oss speelde FC Dordrecht zich maandagavond het linkerrijtje van de Keuken Kamp...