Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP Oss werd het een kwartier voor tijd nog onnodig spannend, maar gewonnen werd er wel: 3-1.
Corrado Francke | 19 april 2024 21:56 | Aangepast op 19 april 2024 21:56
In de basisopstelling één opvallende afwezige. Spits Rene Kriwak, die een week eerder bij NAC Breda zijn tiende seizoenstreffer maakte, werd gespaard vanwege een lichte blessure. Rocco Robert Shein was zijn vervanger, waardoor Shiloh 't Zand in de punt van de aanval begon.

Sterke start
Waar TOP Oss op eigen helft afwachtte en op een snelle tegenaanval loerde, startte de thuisclub sterk. Kansen waren er ook, maar Dylan Mbayo (tweemaal in de eerste helft) en Léo Seydoux schoten te wild in kansrijke positie.

Toch bleef FC Dordrecht aandringen en dat leidde na bijna een kwart wedstrijd tot de verdiende voorsprong. Een aanval via 't Zand en Shein en Mbayo werd door de opgestoomde Seydoux, die alleen nog maar binnen hoefde te tikken, tot openingstreffer gepromoveerd: 1-0.

Weinig Brabants gevaar
Dordt-goalie Luca Plogmann beleefde lange tijd een minder spannende avond. De van Go Ahead Eagles gehuurde Duitser hoefde weinig in actie te komen, ook omdat een van de weinige schoten van de Brabanders voor rust op een Dordts been strandde. Het zorgde ervoor dat Plogmann zich in eigen doelgebied regelmatig moest vermaken met wat rek- en strekoefeningen.

De tweede helft begon met een poging van Oss-aanvaller Karim Loukili die net naast het doel van Plogmann ging. Maar daarna was FC Dordrecht weer aan zet om, ditmaal succesvol, het klasseverschil te benadrukken. Aanvoerder Mathis Suray zette zelf de aanval op en was na een perfect één-tweetje met 't Zand ook de afmaker: 2-0. Voor de Belg, die komende zomer een stap hogerop hoopt te maken, betekende het alweer zijn dertiende seizoenstreffer.

Tóch weer spannend
Daarna móest TOP Oss wel. Waar Roshon van Eijma nog in de handen van Plogmann kopte, was Delano Ladan een kwartier voor tijd wel trefzeker. De ingevallen aanvaller verschalkte Plogmann in de rechteronderhoek en bracht zo de spanning ineens terug in de wedstrijd.

In een poging aan die onzekerheid een einde te maken, was de lat opnieuw de vriend van TOP Oss deze avond. Ditmaal nadat een vrije trap van 't Zand van richting werd veranderd. Even later was het alsnog raak: invaller Korede Osundina kreeg twee keer de kans, en schoot zijn laatste poging kiezelhard raak: 3-1. Dat was tevens de eindstand.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux, Kluivert, Van der Avert (Smolarczyk/70), Hilton; Receveur, Shein (Osundina/58), Suray; Mbayo, 't Zand, Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Supporters FC Dordrecht: 'Trots dat we dit hebben mogen meemaken'

Natuurlijk, bij iedere FC Dordrecht-fan komt de uitschakeling in de play-offs hard aan. Al kunnen ve...

FC Dordrecht kan domper met veel moeite relativeren: 'Ongelofelijk seizoen'

De promotiedroom van FC Dordrecht is zaterdag op pijnlijke wijze uiteen gespat. De 0-1 nederlaag teg...

Seizoen FC Dordrecht eindigt in mineur: FC Emmen slaat in de slotfase toe

De nacompetitie is voor FC Dordrecht vroeger dan gehoopt ten einde gekomen. FC Emmen sloeg zaterdagm...

10 jaar na promotie FC Dordrecht: hoofdrolspelers blikken terug op 'kippenvelmoment'

Voor iedereen die FC Dordrecht een warm hart toedraagt, is 18 mei 2014 een historische dag. Deze zat...

Mathis Suray, aanvoerder FC Dordrecht, vertrekt naar Go Ahead Eagles

FC Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray maakt deze zomer de overstap naar Go Ahead Eagles. Bij de eredi...

FC Dordrecht morele winnaar bij FC Emmen: 'We weten hoe goed we thuis zijn'

"We hebben de eerste klappen uitgedeeld", concludeert trainer Michele Santoni na afloop van het 2-2 ...