Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht-trainer na 2-0: 'We moeten vertrouwen blijven vasthouden'

Rene Kamps
FC Dordrecht won aan de Krommedijk maandagavond met 2-0 van Jong AZ. Voor het eerst dit seizoen behaalde de club twee keer op rij de drie punten.Trainer Michele Santoni is blij met het resultaat op het veld.
Marjolein Vos | 18 januari 2022 16:21 | Aangepast op 18 januari 2022 16:21
“We hebben eindelijk de nul te pakken. We blijven nu volhouden om de goede resultaten binnen te houden. Er kan nog veel beter. Voor de winterstop was het nog zoeken naar vertrouwen, maar met deze resultaten komt dat vertrouwen weer terug. Dat moet nu gaan helpen om de successen weer op te bouwen en beter te kunnen voetballen,” vertelt een tevreden maar kritische Santoni.

Anouar El Azzouzi is ook tevreden. Hij kopte maandagavond het eerste doelpunt keihard het net in. “We moeten dit blijven volhouden en zo doorgaan. We moeten in elkaar blijven vertrouwen en doen waar we goed in zijn. Dat doen we nu laag op het veld en in de counter. Dat werkt,” concludeert de 20-jarige verdediger.

Hoewel de spelers eindelijk weer weten te scoren, blijft Santoni kritisch: “We hebben wedstrijden gespeeld waarin we veel beter waren maar geen punten behaalden. Nu speelden we op een aantal momenten best slordig, maar pakten we wel de punten.” Toch is de trainer ondanks wat spanning in het laatste kwartier best wel opgelucht. De stijgende lijn lijkt ingezet, maar voor de trainer is het nog te vroeg om te denken aan het periodekampioenschap. “Ik ben daar nog helemaal niet mee bezig. Het zal wel uniek zijn als laatste in de ranglijst, hoewel je na de periodewinst ook niet meer als laatste staat. Ik ben meer bezig met de komende wedstrijd tegen Jong Utrecht. Er moet nog heel veel verbeterd worden.”

Hoewel de spelers eindelijk weer weten te scoren, blijft Santoni kritisch: “We hebben wedstrijden gespeeld waarin we veel beter waren maar geen punten behaalden. Nu speelden we op een aantal momenten best slordig, maar pakten we wel de punten.” Toch is de trainer ondanks wat spanning in het laatste kwartier best wel opgelucht. De stijgende lijn
lijkt ingezet, maar voor de trainer is het nog te vroeg om te denken aan het periodekampioenschap. “Ik ben daar nog helemaal niet mee bezig. Het zal wel uniek zijn als laatste in de ranglijst, hoewel je na de periodewinst ook niet meer als laatste staat. Ik ben meer bezig met de komende wedstrijd tegen Jong Utrecht. Er moet nog heel veel verbeterd worden.”

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Dode spelmomenten doen FC Dordrecht de das om bij VVV-Venlo (3-1)

Er gaat dit seizoen een hoop goed bij FC Dordrecht, maar het verdedigen van vrije trappen en hoeksch...

Plucheplakkers zijn het eens: ‘FC Dordrecht hoort bij de topclubs in de KKD’

Een nieuwe aflevering van de podcast ‘De Plucheplakkers’ staat klaar en opnieuw is er een hele hoop ...

FC Dordrecht speelt voor de negende keer dit seizoen gelijk, ditmaal bij De Graafschap

FC Dordrecht is dit seizoen de 'koning der gelijkspelletjes' van de eerste divisie. Bij De Graafscha...

FC Dordrecht bewijst tegen Roda JC dat het van iedereen kan winnen

Spelers, trainer en supporters kunnen hun geluk niet op. De Schapenkoppen wisten afgelopen vrijdag a...

FC Dordrecht blijft in de subtop na knappe zege op Roda JC

FC Dordrecht is vrijdagavond tegen Roda JC op knappe wijze met de zege aan de haal gegaan: 2-0. René...

Grasmat onbespeelbaar: competitieduel FC Dordrecht bij De Graafschap afgelast

De wedstrijd van FC Dordrecht bij De Graafschap, die maandagavond op het programma stond, is afgelas...