Dordrecht, Netherlands

Fondsen voor zomersporten na ophoging budget weer vergeven

Het budget voor de Summer Games, een initiatief van de gemeente en Dordt Sport om gratis sporten te faciliteren in de zomer, is nadat het al eerder werd verhoogd nu opnieuw vergeven. Van juni tot september konden nieuwe sportactiviteiten worden aangemeld, waarvoor de aanbieders een bijdrage van maximaal 300 euro kregen.
Redactie RTV Dordrecht | 24 augustus 2023 11:00 | Aangepast op 24 augustus 2023 10:46
De actie is onder sportaanbieders blijkbaar goed bevallen, er werden veel aanvragen verstuurd voor middelen uit het Sportakkoord. Hiermee kunnen ze kosten als materiaal en veldhuur vergoeden. Origineel was er budget vrijgemaakt voor een aanvraag van 30 clubs, maar door het grote aantal aanvragen moest er extra budget worden vrijgespeeld. Ook dat is nu op. Vanuit het sportakkoord Uniek Sporten is daarnaast extra geld vrijgemaakt voor het organiseren van activiteiten voor mensen met een beperking. Dit speciale aanbod is te vinden via de website van Dordt Sport.

Door het grote aantal aanvragen en toekenningen is er een wisselend programma opgezet voor de hele zomer, met sporten als onderwaterhockey, cardioboxen en korfbal. De activiteiten zijn voor deelnemers gratis, wel mogen clubs kiezen of zij een activiteit aanbieden voor hun leden of voor niet-leden.

Sportaanbieder Irene Zwinkels (VANAV): "Vorig jaar deed ik als sportaanbieder ook mee met de Summer Games. Ik werd aangemoedigd om een nieuwe activiteit aan te bieden. Dat zette mij aan het denken en zo ontstond de mogelijkheid om wat nieuws uit te proberen. Met de bijdrage vanuit het Sportakkoord heb ik flowropes besteld. Flowrope is een full body workout op muziek. Dit was zo'n succes dat het nu onderdeel is geworden van mijn structurele aanbod."

Nationale Sportweek
De Summer Games worden afgesloten tijdens de Nationale Sportweek. Tijdens de week van 15 tot en met 24 september openen een groot aantal sportaanbieders door het hele land hun deuren. Dordrecht is één van de host cities met het Limburgse Venray, de gemeente Aa & Hunze en Borger-Odoorn in Drenthe. In die regio’s wordt speciaal aandacht gegeven voor lokale sportinitiatieven en extra activiteiten voor bewoners. In Dordrecht staat de teller al op meer dan 100 sportactiviteiten.

Lees meer over:

Fonds|Summer Games|

Meest gelezen

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 10 jun 2024 10:41

A16 dicht na ernstig ongeluk, traumahelikopter landt op snelweg

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 7 jun 2024 15:57

Lees ook

Ruim een derde aanvragen voor crisisfonds gemeente komt van sportclubs

Maatschappelijke organisaties in Dordrecht kunnen sinds het begin van 2023 via een subsidieregeling ...