Dordrecht, Netherlands

Gezocht: Dordtse krachtvrouwen

Op 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag. In Dordrecht wordt voor de tweede keer de award voor een krachtvrouw uitgereikt.
Marjolein Vos | 27 februari 2024 15:15 | Aangepast op 27 februari 2024 14:36
De titel krachtvrouw is in het leven geroepen voor vrouwen die iets belangrijks voor Dordrecht betekenen. Vorig jaar ging de prijs naar Mary Ruisch. Veel mensen zullen haar kennen als gemeenteraadslid voor GroenLinks, maar wat velen niet weten is dat ze al sinds eind jaren 70 activiteiten voor vrouwen organiseert en zich inzet voor het versterken van vrouwenrechten. Je kunt je nominatie voor dit jaar doorgeven via de website van Vrouwen Kunnen Alles.

Activiteiten
Het thema van Internationale Vrouwendag 2024 is één wereld, duizend vrouwen. Het gaat over de verschillen en overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland maar van verschillende culturen. Met subthema’s over werk, geboorte, huwelijk en de dood. In Dordrecht worden er op 8 én 9 maart allerlei activiteiten georganiseerd om hierbij stil te staan.

Op vrijdag 8 maart wordt bij Filmtheater De Witt de rode loper uitgerold voor een alternatieve Ladies Night, speciaal voor stoere vrouwen. De film Wicked Little Letters wordt vertoond. Na de voorstelling wordt bekend gemaakt wie de krachtvrouw van 2024 is geworden.

In de Bibliotheek AanZet in het centrum worden op zaterdag 9 maart diverse workshops georganiseerd, zoals schilderen, Granny Squares haken en Sensual Yoga. Ook lezen vrouwen uit verschillende culturen voor en zijn er muzikale optredens. In Zwijndrecht komt op 8 maart schrijfster Susan Smit op bezoek in Bibliotheek Walburg. Ze geeft een lezing en presenteert haar nieuwe historische roman Alles wat beweegt, die je ter plekke kunt kopen en laten signeren.

Kaartjes voor de activiteiten tijdens Internationale Vrouwendag zijn nu al te koop via de website.
De award Krachtvrouw werd in 2023 voor het eerst uitgereikt Foto: Vrouwen Kunnen Alles

Lees meer over:

Internationale Vrouwendag|

Meest gelezen

Binnenkijken bij Bellevue: na jaren stilstand valt dit het meest op

Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 11 jul 2024 08:30

Peter van der Velden terug om tijdelijk op Dordt te passen

Redactie Streek 56 | 10 jul 2024 11:37

Lees ook

Dit is de nieuwe Krachtvrouw van 2024

Elly van Wenum nam afgelopen vrijdagavond tijdens Internationale Vrouwendag de Krachtvrouwprijs 2024...

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura weekeditie

In Via Cultura deze keer aandacht voor Internationale Vrouwendag en het werk van Stichting Philadelp...

Proosten op Internationale Vrouwendag met nieuwe likeur

Al 150 jaar brouwen ze bij Distilleerderij Rutte in de Vriesestraat sterke drank. Daar is nu een nie...