Dordrecht, Netherlands

Hele maand april unieke 'Opwaarts'-concerten op TV Dordrecht

De hele maand april staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concerten uit 2021 en 2022 op bijzondere locaties uit de koker van Bibelot, met muziek van de Dordtse producer en componist Jaap Mol en 3D-animaties van visual artist Stijn Goossens. Deze zaterdag deel 1 van 'Opwaarts' uit oktober 2021 in de Trinitatiskapel.
Ton van Wijngaarden | 31 maart 2023 16:30 | Aangepast op 31 maart 2023 14:33
Producer Jaap Mol, bekend van onder meer de Dordtse formaties JUNCKER en Bottles of Love, doet niks volgens het muzikale boekje. Van punk tot indiepop, van kerkmuziek tot electro. Gewapend met zijn analoge synths en piano stapt hij het podium op voor een set vol meeslepende ambient elektronische muziek met strakke beats, zwevende gitaren en zachte strijkers.

Voor het bijzondere eenmalige concert in de Trinitatiskapel was Jaap Mol niet alleen; samen met een stel muzikanten en visual artist Stijn Goossens maakte hij er een waar schouwspel van. Stijn maakte speciaal voor de muziek van Jaap 3D-animaties, die op het plafond van de oude kapel werden afgespeeld tijdens het concert. Het publiek keek dan ook niet naar Jaap, maar lag op de kerkvloer op matrassen om de animaties en de muziek optimaal te ervaren.

Volgende week zaterdag zenden we deel twee uit van dit 'belevings'-concert in de Trinitatiskapel en de weken erna Opwaarts 3 uit februari 2022 in de Wilhelminakerk. Maar deze zaterdag 1 april is dus eerst deel 1 te zien van de editie uit 2021, vanaf 18.00 uur direct na het Weekoverzicht Nieuws op TV Dordrecht.

RTV Dordrecht maakte in 2021 deze reportage over 'Opwaarts':

Lees meer over:

Opwaarts|

Lees ook

Alle zaterdagen in april: unieke 'Opwaarts'-concerten op TV Dordrecht

De hele maand april staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van 'Opwaarts'. Unieke conce...