Dordrecht, Netherlands

Het NK Slowbiken: zo traag mogelijk op de fiets door de Dordtse binnenstad

Het NK Slowbiken zaterdag in het Hof van Nederland Corrado Francke
Sloom, slomer, sloomst. Slowbiken staat niet bekend om veel actie, want de sport draait volledig om balans en concentratie. In Dordrecht was afgelopen zaterdag een voorronde van het Nederlands kampioenschap. "Het is een stukje onthaasten en genieten."
Corrado Francke | 5 juni 2023 11:36 | Aangepast op 5 juni 2023 11:36
De spelregels: zo langzaam mogelijk een parcours van elf meter afleggen, niet afstappen en niet achteruit fietsen. "Het wereldrecord staat op drie uur en twee seconden, dan sta je bijna helemaal stil. Het is dan ook moeilijk om naar te kijken, want dan val je een beetje in slaap", lacht organisator Hans.

Onze verslaggever Corrado Francke deed ook een poging. Hij startte goed en leek zelfs onderweg naar een dagrecord, maar strandde in het zicht van de haven.
Ook allerlei kraampjes kwamen zaterdag naar het fietsfestival Corrado Francke
Carlos deed het een stukje beter: met een tijd van 1 minuut en 14 seconden plaatste hij zich voor de finale van het NK. In de 55+-categorie scoorde Simon het beste met 43 seconden, terwijl Levi met een knappe tijd van 55 seconden de kinderklasse won.

Het slowbiken was onderdeel van het Fietsfestival, georganiseerd op Wereld Fietsdag. "Het doel is vooral plezier, we willen laten zien dat fietsen ook gezellig kan zijn", zegt William Nederpelt namens de Fietsersbond. "Ik zie iedereen enthousiast en vrolijk zijn, wat wil je nog meer?"

Wethouder Rik van der Linden hoopt dat door het evenement nog meer Dordtenaren voor de fiets kiezen. "Fietsen is veilig en gezond en het helpt enorm om de stad bereikbaar te houden."

Lees meer over:

Slowbiken|

Meest gelezen

Lees ook

Slowbiken in het Hof: wie als laatste aankomt is… Een winnaar?

In het Hof wordt voor de zevende keer het Open Kampioenschap Slowbiking georganiseerd. De voorronde ...