Dordrecht, Netherlands

Inbrekers vernielen clubhuis van Dordtse voetbalclub: 'Onvoorstelbare puinhoop'

De inbrekers kwamen binnen via een ruit van een schuifpui GSC/ODS
Een 'onvoorstelbare puinhoop'. Dat was wat voorzitter Cees den Breejen aantrof nadat het clubhuis van voetbalclub GSC/ODS deze week bezoek kreeg van inbrekers. "We lopen in de tienduizenden euro's schade", zegt een aangeslagen Den Breejen.
Corrado Francke | 19 januari 2024 11:15 | Aangepast op 19 januari 2024 11:15
In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de voorzitter een melding dat het inbraakalarm was afgegaan. "Bij aankomst hebben we geconstateerd dat er ingebroken is en er flink wat schade was ontstaan. Alle deuren en kasten zijn opengebroken, ramen zijn ingeslagen en ze hebben een poging gedaan om de kluis open te breken. Het is een grote ravage."

Dit seizoen is GSC/ODS al voor de tweede keer doelwit van inbrekers. "De vorige keer probeerden ze via het dak binnen te komen en nu hebben we dit", zegt Den Breejen.
In totaal tien deuren zijn met grof geweld opengebroken GSC/ODS
De voorzitter laat weten dat er 'niks meer tegen te doen is' omdat het clubhuis inmiddels op meerdere manieren beveiligd is. "Het alarm heeft gewerkt en we hebben camera's hangen."

De club snapt er niks van dat dieven 's nachts hun slag wilden slaan. "Er is bij ons weinig te halen en zeker geen contant geld. Wie inbreekt in een sportkantine terwijl daar vanwege de winterstop al weken nauwelijks activiteit is, moet ook niet tot de slimste mensen gerekend worden", valt te lezen op de website van de club.

Volgens Den Breejen heeft de politie sporenonderzoek gedaan en worden camerabeelden bekeken. De inbrekers, met bivakmutsen op, zijn daarop goed te zien.

Lees meer over:

GSC/ODS|

Lees ook

Voetbalclub GCS/ODS krijgt 5000 euro van VriendenLoterij

De Dordtse vereniging GCS/ODS is uitgeroepen tot Club van de Week door de VriendenLoterij. En dat be...