Dordrecht, Netherlands

Internationaal microfestival voor de achtste keer gehouden

Dit weekend vonden op verschillende locaties in de stad tentoonstellingen plaats voor het achtste Internationaal Micro Festival. Er waren kunstgezelschappen uit Polen, Frankrijk, Peru, Duitsland, België en Finland. Drijvende kracht achter het festival is Poppentheater Damiet van Dalsum op de Aardappelmarkt.
Trevyn van Houwelingen | 22 september 2023 12:00 | Aangepast op 22 september 2023 11:16
Tijdens het microfestival stonden er op meerdere plekken door de stad heen traditionele en experimentele shows, speciaal gericht op beelden-objecten theater. Naast voorstellingen met objecten en marionetten werden er ook een solo-dansvoorstelling, een muzikale rondvaart, culturele wandeltochten en een theaterontbijt georganiseerd. Onze cameraman-verslaggever Fokko van der Straaten bezocht één van de voorstellingen op zondagmiddag, in de Houttuinen.

Gosia Kaczmarek en Erin Tjin A Ton van collectief BETWEENTWOHANDS hielden daar hun voorstelling Ecognosis. De interactieve stop-motion installatie verbeeldt hoe onze artificiële wereld ten onder gaat zodra de mens er niet meer is om haar te onderhouden en de natuur het overneemt. Gossia en Erin leggen uit hoe dat werkt: “We hebben 3D modellen ontwikkeld met een computerprogramma en die worden daarna als het ware op onze kunst geprojecteerd. Zo kunnen we scènes uitbeelden en overgangen controleren. De verlichting reageert ook op geluiden uit het publiek, wat het interactief maakt.”

Bekijk hieronder de reportage die Fokko van der Straaten maakte.

Lees meer over:

microfestival|poppentheater|