Dordrecht, Netherlands

Inzamelactie Louterbloemen voor huisvesting 'quarantainekonijnen'

De konijnenopvang van dierenasiel Louterbloemen puilt uit. Sinds de zomer ervaart het asiel een toename in het aantal konijnen dat langs wordt gebracht, het zijn er nu zo veel dat het asiel vol zit. Om meer konijnen op te kunnen vangen wil Louterbloemen een nieuw verblijf bouwen.
Trevyn van Houwelingen | 19 december 2023 16:42 | Aangepast op 19 december 2023 16:42
Volgens het asiel zitten er momenteel twaalf konijnen in de verblijven, maar ongeveer de helft van die verblijven voldoet aan de eisen. De rest van de konijnen zit in quarantainehokjes, wachtend tot één van de konijnen in de ‘luxe’ hokken met buitenruimte een baasje vindt. Het plan is nu om een verblijf voor veertien extra konijntjes naast het huidige complex te gaan bouwen. De kleine verouderde verblijven worden daarna gesloopt.

Impuls
Als gevolg van de coronacrisis en impulsaankopen van baasjes die eenzaam thuis zaten zijn konijnen meer dan ooit de dupe, ze worden afgestaan of in het wild gedumpt. De gedumpte dieren hebben soms dringend (medische) zorg nodig. Tijdens het verblijf in een opvang als Louterbloemen moeten de dieren de ruimte hebben om los te kunnen huppelen en kennis te kunnen maken met de andere konijnen. Maar om een opvang te bouwen waar ze kunnen rondhuppelen is wel geld nodig, dus is men een inzamelactie gestart met Stichting Dierenlot.
Christmas Challenge
Stichting DierenLot tovert iedere december het station van Arkel om tot een kerststation om op die manier aandacht te vragen voor de Christmas Challenge, een inzamelactie om zo veel mogelijk geld op te halen voor dieren in nood in Nederland. Tijdens de Challenge mogen dierenvrienden een bijzondere actie, of zelfs meerdere acties, bedenken om hun lokale dierenasiel of dierenhulporganisatie te steunen. DierenLot verdubbelt daarna elke bijdrage aan een lokale organisatie.

Op vrijdag vertrekt er een bonte stoet asielmedewerkers vanaf de Celsiusstraat in Dordrecht naar het station van Arkel. Daar aangekomen zal de opbrengst van de actie bekend gemaakt worden en krijgen de medewerkers het bedrag overhandigd. Dit zal op een feestelijke manier gebeuren en iedere betrokken dierenliefhebber is hierbij, namens Louterbloemen, uitgenodigd om daarbij aanwezig aanwezig te zijn. Op het moment van schrijven nadert de actie de zesduizend euro aan donaties.

Doneren kan hier, bekijk hieronder ook de reportage die RTV Dordrecht bij Louterbloemen maakte.

Lees meer over:

Louterbloemen|inzamelactie|

Lees ook

In twee weken al achtduizend euro voor Stichting Stolpersteine

Stichting Stolpersteine Dordrecht liet twee weken geleden weten op zoek te zijn naar ongeveer tiendu...

Eén dag oude kitten mét navelstreng gevonden in Bankastraat

Hard gepiep onder een veranda in Dordrecht bleek zondag afkomstig van een wel heel jonge kitten. Het...

Bijna vier miljoen euro opgehaald tijdens Roparun 2023

De duizenden deelnemers die tijdens Pinksteren deelnamen aan de jaarlijkse Roparun hebben bijna vier...

Dierenpensions in Nederland overvol, Louterbloemen geen uitzondering

Het dierenpension van Louterbloemen is voor de zomerperiode al volgeboekt, en daarmee is het Dordtse...

Cycle for Hope: 1200 kilometer in 48 uur is afzien op de fiets om anderen te helpen

Cycle for Hope, ook wel “Rondje Nederland” genoemd, is vandaag van start gegaan. Het is een uitdagen...

Dierenzorgcentrum Louterbloemen organiseert inloopmiddagen voor mensen zonder huisdier

Dieren: de een heeft er niks mee en de ander kan niet zonder. Dierenzorgcentrum Louterbloemen organi...