Dordrecht, Netherlands

Kerstboom kan de deur uit; kinderen volop aan het verzamelen

Nu de kerst voorbij is en het nieuwe jaar is begonnen, kan de kerstboom de deur weer uit. En zoals elk jaar kan je de kerstboom inleveren bij een inzamelpunt. In totaal zijn er zo’n 21 inzamelpunten in Dordrecht.
Alexander Eleveld | 5 januari 2022 16:00 | Aangepast op 5 januari 2022 16:00
Door heel Dordrecht komen kinderen in actie om de bomen van de straat te halen. Bomen worden in groten getale ingeleverd en er ontstaan dan ook stapels van bomen. Voor elke boom krijg je 50 cent en kinderen tot en met 17 jaar kunnen stempels verzamelen per boom. Uiteindelijk maken zij, bij een volle stempelkaart, kans op een tegoedbon van 100 euro.

DrechtstedenOok in Zwijndrecht kan je je kerstboom inleveren. Hier krijg je ook 50 cent per boom, maar je kan hier ook je vuurwerkresten inleveren voor 1 euro.
In Papendrecht kan je je boom niet inleveren. Je kan hem alleen voor de deur neerzetten. Dan zal de gemeente het op komen halen. Je krijgt hier dan ook geen geld voor. “We willen niet het risico lopen dat er teveel mensen tegelijk bij elkaar komen en dat daar dan weer besmettingen uit voort vloeien”, laat gemeente Papendrecht weten.
CompostDe bomen zullen uiteindelijk versnipperd worden. Van de snippers zal compost gemaakt worden.

Lees ook

Klaar met de kerstboom? Lever ‘m in!

Op woensdag 5 januari (tussen 11.00 en 16.30 uur) en zaterdag 8 januari (tussen 11.00 en 15.00 uur) ...

Kerstbomen en vuurwerkafval ingeleverd in de regio

De feestdagen zijn weer voorbij en dus kan de kerstboom weer de deur uit. Op 22 verschillende plekke...