Dordrecht, Netherlands

Klinkende zege FC Dordrecht bij FC Den Bosch, hoofdrol voor Mbayo en 't Zand

Na veertig stroeve minuten lukte het FC Dordrecht vrijdagavond toch om ruim te winnen bij FC Den Bosch: 0-3. Shiloh 't Zand (twee goals) en buitenspeler Dylan Mbayo (één goal en twee assists) hadden een groot aandeel in de Dordtse zege.
Corrado Francke | 29 maart 2024 22:07 | Aangepast op 29 maart 2024 22:07
In de Dordtse basiself weinig opvallends. Alleen de afwezigheid van centrumverdediger Jop van der Avert was verrassend, net als het aantal van 350 (!) uitsupporters dat verdeeld over vier bussen naar Brabant was afgereisd.

Kriwak uitgevallen
Het openingskwartier leverde weinig spektakel op. Wel moest FC Dordrecht vroeg wisselen: spits Rene Kriwak kwam in botsing met Nick de Groot en kon niet verder. Korede Osundina was zijn vervanger. Aanvoerder Mathis Suray zorgde voor het eerste echte gevaar, al was zijn schot een eenvoudige prooi voor doelman Krisztián Hegyi. Aan de overkant ging een corner van de Bossche Arsenal-huurling Salah Oulad M'hand net voorlangs.

Lange tijd waren hoogtepunten spaarzaam. Beide teams maakten er een slordige eerste helft van, met veel misverstanden en inschattingsfouten. Invaller Osundina kreeg nog wel een enorme kans uit een corner, maar schoot huizenhoog over.

Harde knal van 't Zand
Toch kwam FC Dordrecht, een beetje uit het niets, op voorsprong vlak voor rust. Dylan Mbayo bediende Shiloh 't Zand op maat, die niet twijfelde en zijn ploeg met een bekeken schot in de rechteronderhoek op voorsprong schoot: 0-1.

Na rust was het Dordtse beest in de ploeg helemaal los. Uit een schitterende variant op een vrije trap scoorde Mbayo zijn tweede seizoenstreffer, waarna 't Zand vanuit ongeveer dezelfde hoek genadeloos toesloeg en Hegyi kansloos liet: 0-3. Voor één of meerdere uitsupporters reden om bier het veld op te gooien, waarna de wedstrijd ruim tien minuten werd stilgelegd.

Bewezen laagvlieger
Na de onderbreking was de strijd in De Vliert, waar FC Dordrecht liefst acht keer op rij had verloren, wel gestreden. Verschillende 'bankzitters' kregen nog hun kans, terwijl belangrijke spelers zoals Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui en beide doelpuntenmakers werden gespaard in het laatste kwartier.

FC Den Bosch, dat bewees waarom het dit seizoen een laagvlieger is in de KKD, stond erbij en keek ernaar. De 0-3 bleef op het scorebord, waardoor FC Dordrecht naar de vierde plek stijgt. Komende week, thuis tegen De Graafschap, kan de ploeg zich nagenoeg verzekeren van playoff-deelname.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux, Kluivert, Tsoungui (Smolarczyk/59), Hilton (Brito/59); Receveur, 't Zand (Shein/73), Suray; Mbayo (Bronkhorst/73), Kriwak (Osundina/13), Sebaoui (Segecic/73)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...